China: Acuzatiile SUA de spionaj informatic sunt “fabricate”

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Inculparea de catre un mare juriu din SUA a cinci ofiteri militari chinezi este “fabricata” si va “afecta cooperarea sino-americana si increderea reciproca”, potrivit unei declaratii difuzate de Ministerul de Externe chinez, relateaza Reuters citata de Agerpres.

‘Pozitia guvernului chinez privind problema securitatii pe internet este consistenta si clara’, se arata in declaratia purtatorului de cuvant al Ministerului de Externe chinez, Qin Gang, care a cerut ‘o rectificare imediata’.

‘China este un aparator ferm al securitatii pe internet, iar guvernul chinez, personalul militar si cel asociat nu au comis niciodata furturi online ale unor secrete comerciale’, se arata in declaratie.

Justitia americana a inculpat pentru prima data cinci ofiteri ai armatei chineze pentru ‘piraterie informatica’ si ‘spionaj economic’ impotriva a sase companii americane, a anuntat luni procurorul general al SUA, Eric Holder.

“Acest caz de spionaj economic care ar fi comis de membri ai armatei chineze reprezinta prima urmarire in justitie angajata vreodata impotriva unui actor statal pentru acest tip de piraterie”, a declarat oficialul, intr-o conferinta de presa.

Inculparile, initiate de un mare juriu din Pennsylvania, vizeaza fapte comise intre 2006 si 2014 de catre “membri ai Unitatii 61398 din Al Treilea Departament al Armatei de Eliberare a Poporului”, denumirea oficiala a armatei chineze.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2