China a adoptat o lege privind securitatea cibernetica, contestata de companii straine si activisti

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

calculatoareChina a adoptat luni o lege controversata privind securitatea cibernetica, menita sa contracareze ceea ce Beijingul considera a fi amenintari in crestere precum atacurile si terorismul online, noile reglementari fiind insa contestate de companii straine si de organizatii pentru drepturile omului, transmite Reuters, informeaza AGERPRES.

Noua lege, adoptata de legislativ si care va intra in vigoare in iunie 2017, este o “necesitate obiectiva” pentru China in calitatea sa de putere majora a internetului, a explicat un oficial parlamentar pentru Reuters.

Critici externi ai legii afirma insa ca aceasta ameninta sa alunge companii tehnologice straine din diferite sectoare considerate “critice”.

La randul lor, activisti pentru drepturile omului avertizeaza ca legea va restrictiona si mai mult accesul la internet in China, deja supus celui mai sofisticat mecanism de cenzura online din lume, cunoscut in afara tarii drept ‘The Great Firewall’.

Mai mult de 40 de companii multinationale au adresat o petitie premierului Li Keqiang in luna august, cerand amendarea sectiunilor controversate din proiectul legislativ. Responsabili chinezi au afirmat insa ca acesta nu va interfera cu interesele companiilor straine.

Prevederile contestate au ramas in versiunea finala adoptata de legislativ, inclusiv cerinta ca “operatorii de infrastructura de informatii critica” sa stocheze date personale si de afaceri pe servere in China, sa furnizeze ‘suport tehnic’ neprecizat agentiilor de securitate si sa fie supuse unor examinari de securitate nationala.

Potrivit Human Rights Watch, unele prevederi ale legii, precum incriminarea folosirii internetului pentru “daune aduse unitatii nationale”, vor restrictiona si mai mult libertatea online.

Multe dintre prevederi au fost deja aplicate in practica, insa introducerea lor intr-o lege coincide cu adoptarea de catre China a unei serii de alte reglementari privind securitatea nationala si ONG-urile straine.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *