China critica ”speculatiile” Pentagonului cu privire la politica sa militara si nucleara

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Guvernul chinez a criticat duminica recentul raport al Pentagonului privind politica nucleara americana, exprimandu-si “opozitia ferma” fata de un document care lanseaza “speculatii” cu privire la intentiile Beijingului, relateaza AFP si Xinhua, informeaza AGERPRES.

Documentul SUA speculeaza cu privire la intentiile de dezvoltare ale Chinei si exagereaza amenintarea puterii nucleare chineze, a subliniat purtatorul de cuvant al Ministerului Apararii Ren Guoqiang.

Potrivit acestuia, China ramane ferm angajata fata de o dezvoltare pasnica in acest domeniu si fata de o politica de aparare nationala cu caracter defensiv.

“Speram ca partea americana sa renunte la mentalitatea sa de razboi rece, sa-si asume responsabilitatile in ce priveste dezarmarea nucleara, sa inteleaga corect intentiile strategice ale Chinei si sa adopte o viziune corecta asupra dezvoltarii apararii nationale si militare chineze”, a adaugat purtatorul de cuvant.

Raportul privind “noua pozitie nucleara” facut public vineri de Pentagon apreciaza ca situatia mondiala este in prezent mai complexa decat in 2010 – data publicarii ultimei sale examinari a dispozitivului nuclear -, citand amenintari din partea Chinei, Coreii de Nord si Iranului, dar mai ales “revenirea hotarata a Moscovei la concurenta intre marile puteri”, dupa cum a subliniat secretarul american al Apararii, Jim Mattis, in prefata la acest document de 75 de pagini. Rusia a denuntat la randul ei sambata “caracterul belicos” si “antirus” al noii strategii nucleare americane si a avertizat ca va lua “masurile necesare” pentru a-si asigura securitatea fata de Statele Unite ale Americii.

Potrivit Institutului international de cercetare pentru pace de la Stockholm (Sipri), China detine 270 de focoase nucleare, fata de cele 6800 ale SUA.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *