In China exista peste 700 de milioane de internauti

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

laptopPopulatia de internauti din China, deja cea mai mare din lume, depaseste in prezent 700 de milioane de persoane, au anuntat miercuri autoritatile, reprezentand peste jumatate din utilizatorii de internet de pe glob. Beijingul conteaza deschis pe web pentru a-si relansa cresterea, transmite AFP.

China avea la sfarsitul lunii iunie 710 milioane de internauti — persoane care au fost online cel putin o data in ultimele sase luni—, a aratat Centrul de informare asupra internetului (CNNIC), organism afiliat guvernului. Acest lucru inseamna o crestere cu 3,1% fata de sfarsitul lunii decembrie 2015, adauga institutia mentionata intr-un comunicat.

Cifra reprezinta mai mult de dublul populatiei totale din Statele Unite. Un internaut din doi din lume se afla in China.

Cenzura pe internet ramane insa puternica: retelele de socializare Facebook, Twitter sau Instagram, precum si Google si mesageria Gmail nu au acces in tara, la fel ca o parte a presei occidentale. Continuturile postate online de presa chineza si pe platformele de discutii sunt strict controlate.

Și totusi Beijingul conteaza pe internet, pe start-up-urile inovatoare si pe explozia vanzarilor online pentru a dinamiza modelul de crestere economica a tarii, ale carui motoare traditionale (exporturi, industria grea, productia manufacturiera) slabesc.

Guvernul a introdus astfel un program ambitios numit “Internet plus”, care sa incurajeze folosirea internetului si elanul noilor tehnologii, pentru a moderniza sectorul industrial.

agerpres

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *