China importa reni din Olanda pentru a spori efectivele locale

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

China a importat o turma de 33 de reni din Olanda pentru a spori efectivele locale, au anuntat sambata autoritatile locale citate de agentia Xinhua, informeaza AGERPRES.

Renii au ajuns joi in Beijing si, dupa o perioada de carantina, vor fi expediati cu vaporul catre o baza pentru inmultirea speciei din localitatea Aoluguya din Genhe, in Regiunea Autonoma Mongolia Interioara.

Aceasta este a treia turma importata din Olanda care ajunge Genhe. Numarul renilor din zona va creste astfel la 178 de exemplare, potrivit autoritatilor locale din domeniul forestier.

In Aoluguya, pentru pastorii locali Ewenki, cunoscuti drept ”ultimul trib de vanatori din China”, renii raman principalul mijloc de transport.

Insa, numarul renilor din aceasta regiune s-a diminuat semnificativ in ultimii ani din cauza consangvinizarii.

In 2017, China a incheiat un acord cu Olanda pentru importul de reni. Animalele din primul transport, care au ajuns in Genhe anul trecut, s-au adaptat mediului inconjurator, s-au imperecheat cu reni locali si au dat nastere, in luna aprilie, la cinci pui.

Autoritatile locale intentioneaza sa colaboreze cu universitatile si institutele de profil pentru a pune bazele unui spital veterinar dedicat in principal renilor si sa accelereze constructia celui mai mare centru din China pentru inmultirea acestor animale.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *