China impune tarife vamale la 128 de produse din Statele Unite

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Beijingul a anuntat luni impunerea de tarife vamale la un set de 128 de produse americane, in replica la masura de luna trecuta a Washingtonului cu privire la taxele pentru importurile de otel si aluminiu din China, transmite EFE, informeaza AGERPRES.

Un numar de 120 de produse, intre care fructele sau vinul, vor avea o taxa de import de 15%, in timp ce alte opt produse, inclusiv carnea de porc, vor avea un tarif de 25%, potrivit anuntului facut de ministerul chinez al Comertului.

Masura va intra in vigoare de luni.

Intr-un comunicat separat, ministerul chinez al Comertului a cerut Statelor Unite sa revina asupra deciziei sale privind taxele la importurile de otel si aluminiu, care, conform Chinei, incalca normele Organizatiei Mondiale a Comertului, si sa repuna schimburile bilaterale pe calea normalitatii.

Beijingul anuntase deja din 23 martie ca va impune aceste tarife de import daca SUA va continua cu planurile sale de a taxa importurile de otel si aluminiu din China.

Cu toate acestea, Beijingul a insistat mereu ca doreste sa evite un razboi comercial si a avertizat Casa Alba sa nu deschida „o cutie a Pandorei”.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole