China inregistreaza cel mai semnificativ declin al vanzarilor auto din 2012

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Vanzarile auto pe piata chineza au inregistrat in noiembrie cel mai semnificativ declin din ultimii peste sase ani, sporind temerile unei contractii in 2018, pentru prima data in ultimele decenii, pe fondul incetinirii economiei si al ingrijorarilor legate de impactul razboiului comercial dintre SUA si China, transmite Reuters, informeaza AGERPRES.

Livrarile pe cea mai mare piata din lume au scazut cu 13,9% in noiembrie, la 2,55 milioane de vehicule, a cincea luna de declin consecutiv, a anuntat marti Asociatia Producatorilor Auto din China (CAAM).

Declinul din noiembrie vine dupa o scadere de aproape 12% in fiecare din precedentele doua luni.

O incetinire a gigantului sector auto al Chinei ar reprezenta un motiv de ingrijorare pentru liderii de la Beijing deoarece este un motor important de crestere a economiei si un barometru semnificativ al dorintei chinezilor de a face achizitii.

In primele 11 luni din acest an, inmatricularile au inregistrat un recul de 1,7%, la 25,4 milioane de vehicule.

Analistii avertizeaza ca piata s-ar putea contracta in 2018, fiind primul declin de dupa anii ’90.

Yale Zhang, seful firmei de consultanta Automotive Foresight din Shanghai, sustine ca un eventual recul al vanzarilor in acest an ar fi “un moment de cumpana” pentru industria auto.

“Este foarte alarmant si chiar ar putea cauza panica in randul unor producatori si furnizori auto. Asta deoarece piata a crescut tot timpul in ultimii peste 20 de ani si acele companii si-au facut planuri bazandu-se pe cresterea vanzarilor. Ei nu stiu ce sa faca si sunt ingrijorati in legatura cu supravietuirea lor”, a explicat Yale Zhang.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *