China interzice importul de porci din Bulgaria din cauza pestei porcine

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Administratia vamala chineza a anuntat luni ca a interzis importurile de porci domestici, porci mistreti si produse din carne de porc din Bulgaria, dupa descoperirea unui focar de pesta porcina africana in aceasta tara, transmite Reuters, informeaza AGERPRES.

De asemenea, China a ordonat returnarea sau distrugerea produsele livrate din Bulgaria, potrivit unui comunicat datat 28 septembrie si publicat luni pe contul de WeChat al administratiei vamale chineze.

In plus, autoritatile chineze au interzis vizitatorilor sa introduca in tara produse din carne de porc domestic sau porc mistret din Bulgaria, adaugand ca vor sigila la granita produsele aflate la bordul vehiculelor de transport care trec prin China.

Aceste masuri au fost luate pentru a protejarea sectorului de crestere a animalelor din China si impiedicarea transmiterii acestei boli din Bulgaria.

China a interzis transportul porcilor vii si produse din carne de porc, atat din regiunile unde a fost raportata pesta porcina africana, cat si din provinciile vecine, dupa ce mai multe cazuri de pesta porcina au fost raportate in China.

Pesta porcina, deja prezenta in Africa, Rusia si in unele tari din Europa de Est, printre care si Romania, este dificil de gestionat, deoarece nu exista un vaccin eficient. Potrivit autoritatilor veterinare, pesta porcina africana nu afecteaza si nu se transmite la oameni, neexistand nici cel mai mic risc de imbolnavire, insa exista un impact la nivel social si din punct de vedere economic.

Pesta porcina africana este o boala virala a porcinelor domestice si salbatice, cu evolutie rapida si mortalitate de pana la 100% pentru porcii care se imbolnavesc. Pentru aceasta boala nu exista vaccin si nici tratament. Singurele metode de preventie eficiente sunt mentinerea unui nivel inalt de biosecuritate la ferme si gestionarea rapida si eficienta a posibilelor focare de boala – raportare, restrictii privind miscarea animalelor, a produselor si subproduselor provenite de la porcine, sacrificarea animalelor susceptibile si controlul circulatiei animalelor.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2