China interzice pescuitul in fluviul Yangtse, al treilea cel mai lung fluviu din lume

Reclame home 1
Reclame home 1

Odata cu intrarea in 2020, chinezii nu vor mai putea pescui in cel mai lung fluviul al tarii si al treilea din lume, fluviul Yangtze, deoarece guvernul a interzis activitatile de pescuit in apele sale timp de zece ani pentru a-i „proteja biodiversitatea”, informeaza joi Xinhua, citata de EFE, transmite AGERPRES.

Incepand cu 1 ianuarie, interdictia se aplica in cazul a 332 de arii protejate din bazinul hidrografic al fluviului asiatic. Anul acesta, interdictia va fi extinsa la toate canalele naturale, afluentii si lacurile mari, conform deciziei ministerului agriculturii si afacerilor rurale de la Beijing.

In apele ce nu sunt afectate de aceasta interdictie vor fi impuse de asemenea restrictii, amploarea si durata acestora urmand sa fie decise de autoritatile provinciale din domeniul pescuitului.

Decizia, explica presa oficiala, va afecta peste 110.000 de barci de pescuit si 280.000 de pescari din cele zece regiuni strabatute de fluviul Yangtze. Autoritatile au promis acordarea de ajutoare persoanelor nevoite sa gaseasca noi modalitati de a-si castiga existenta.

Vice-ministrude resort Yu Kangzhen a declarat ca acest moratoriu este „un pas cheie pentru a lupta impotriva epuizarii resurselor biologice si a degradarii biodiversitatii” fluviului, afectat timp de mai multi ani de pescuitul excesiv, poluare si barajele construite.

Cifrele oficiale indica faptul ca, in prezent, fluviul Yangtze produce doar 0.32% din produsele de apa dulce din China, deoarece in ultimii ani pescuitul anual a fost mai mic de 100.000 tone, in timp ce in anii 1950 acesta depasea 420.000 de tone.

Printre speciile cele mai afectate de activitatile umane este delfinul Baiji, specie declarata disparuta in 2006, sau sturionul chinez, practic disparut.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole