China, Japonia si Coreea de Sud au convenit sa promoveze dialogul dintre Coreea de Nord si SUA

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

China, Japonia si Coreea de Sud au convenit sa coopereze pentru a promova dialogul dintre Statele Unite si Coreea de Nord, a declarat marti, la Chengdu, presedintele sud-coreean Moon Jae-in, in urma unui summit intre cele trei tari, relateaza Reuters, informeaza AGERPRES.

Coreea de Nord a stabilit un termen limita pentru sfarsitul acestui an pentru ca Statele Unite Statele sa schimbe ceea ce Phenianul considera o politica de ostilitate, pe fondul impasului in care se afla eforturile de a progresa in ce priveste promisiunea celor doua state de a pune capat programului nuclear nord-coreean si de a institui o pace durabila, aminteste Reuters.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un si presedintele SUA Donald Trump s-au intalnit de trei ori din iunie 2018, dar nu s-a inregistrat niciun progres substantial in ce priveste dialogul, in timp ce Phenianul a cerut sa fie ridicate mai intai sanctiunile internationale dure impuse Coreei de Nord.

In urma unei intalniri in orasul Chengdu (Sichuan, sud-vestul Chinei) cu premierii chinez Li Keqiang si japonez Shinzo Abe, presedintele sud-coreean Moon a declarat ca cele trei tari au convenit asupra necesitatii unei comunicari stranse.

”Coreea de Sud, China si Japonia au fost de acord sa continue o comunicare si cooperare stranse avand ca scop denuclearizarea si o pace de durata in Peninsula Coreeana”, a declarat Moon in cadrul unei conferinte de presa comune.

”Am impartasit parerea conform careia pacea in Peninsula Coreeana este in interesul comun al celor trei tari si am decis sa lucram impreuna pentru a asigura ca denuclearizarea si pacea continua printr-un prompt dialog Coreea de Nord-SUA”, a adaugat el.

Premierul chinez a mentionat ca participantii la summit au reafirmat nevoia de a cauta o solutie la problema Coreei de Nord prin dialog si de a coopera in acest sens.

China este cel mai important sustinator economic si diplomatic al Coreei de Nord, desi si-a exprimat preocuparea in legatura cu testele cu rachete si nucleare efectuate in mod repetat de Phenian, mentioneaza Reuters.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *