China – Lupta anti-CO2 va permite realizarea unor economii de 339 de miliarde de dolari 

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Economiile in domeniul sanatatii publice pe care le va realiza China, daca aceasta tara isi va pune in aplicare politicile pentru clima, vor depasi cu mult costurile generate de masurile ce vor fi necesare pentru a limita poluarea aerului, gratie unei scaderi semnificative a mortalitatii, potrivit unui studiu publicat luni, informeaza AFP, transmite AGERPRES.

O reducere anuala cu 4% a emisiilor de dioxid de carbon (CO2) in China va permite realizarea unei economii de 339 de miliarde de dolari in sistemul national de sanatate chinez pana in 2030, prevede un raport efectuat de specialistii de la Massachusetts Institute of Technology (MIT), o prestigioasa universitate americana.

Aceasta suma este de patru ori mai mare decat cheltuielile acceptate de autoritatile din Beijing pentru implementarea unor politici oficiale de reducere a emisiilor de CO2, conform acestui studiu publicat in Nature Climate Change.

China este principalul emitator de gaze cu efect de sera pe plan mondial, situatie care se explica prin utilizarea inca substantiala a carbunelui pentru productia de electricitate si incalzirea locuintelor din aceasta tara asiatica.

Prin ardere, carbunele elibereaza o cantitate mare de CO2 si orasele chineze sunt acoperite adeseori cu o ceata densa alcatuita din particule poluante. Astfel de nori toxici, bogati in particule in suspensie, pot sa provoace mai multe tipuri de cancer, astm, alergii, maladii respiratorii si boli cardiovasculare.

Odata cu ameliorarea calitatii aerului determinata de noua sa politica in domeniul climei, China ar putea, de asemenea, sa evite pana in 2030 aproximativ 94.000 de decese premature cauzate de poluarea atmosferica, potrivit studiului realizat de cercetatorii de la MIT.

Autoritatile de la Beijing s-au angajat de mai multe ori in mod ferm sa respecte Acordul pentru clima de la Paris, in pofida retragerii anuntate a Statelor Unite. Semnat de 195 de tari in decembrie 2015, acordul vizeaza reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera si limitarea incalzirii planetei cu mai mult de 2 grade Celsius.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *