China ofera sprijin Indoneziei in cautarea avionului disparut

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

avionChina a propus Indoneziei sa furnizeze mijloace nautice si aeriene pentru a ajuta la operatiunile de cautare a avionului companiei AirAsia, dat disparut duminica in Marea Java, a anuntat luni Ministerul chinez de Externe, relateaza AFP citata de Agerpres.

‘China a informat Indonezia ca este pregatita sa trimita de urgenta nave si avioane pentru a participa la operatiunile de cautare si salvare’, a declarat dna Hua Chunying, purtator de cuvant al diplomatiei chineze, potrivit unui comunicat.

China este ‘foarte preocupata de situatia persoanelor aflate la bordul avionului’, a precizat purtatorul de cuvant, care a transmis de asemenea ‘un mesaj de solidaritate’ cu familiile victimelor.

Operatiunile de cautare a avionului disparut in Marea Java au fost reluate luni dimineata, dupa ce fusesera intrerupte duminica seara.

Singapore, Malaezia si Australia au trimis avioane si vapoare pentru a ajuta Indonezia in cadrul acestor operatiuni din Marea Java. SUA s-au declarat de asemenea pregatite sa acorde ajutor.

Avionul, care a decolat duminica de pe aeroportul indonezian Surabaya spre Singapore cu 162 de persoane la bord, se afla “pe fundul marii”, a anuntat luni seful Agentiei nationale indoneziene pentru operatiuni de cautare si salvare.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2