China: Populatia de ursi panda mari este in crestere

ursi-panda-gigantPopulatia de ursi panda mari aflati in libertate in China a crescut cu aproape 17% in zece ani datorita unor masuri de conservare a mediului, a anuntat presa chineza, citand un studiu oficial.

Potrivit studiului, realizat de Autoritatea de gestionare a padurilor si mentionat de AFP citata de Agerpres, in China ar trai in libertate 1.864 de ursi panda mari, cu 268 mai multi decat acum zece ani (o crestere de 16,9%), a transmis sambata agentia China Noua. Precedentul studiu efectuat de aceeasi Autoritatea dateaza din 2003, iar actuala analiza arata ca, pe langa cresterea numarului de exemplare, s-a marit si habitatul lor cu 11,8%, la 2,58 milioane de hectare.

In China exista la sfarsitul anului 2013 un numar de 375 ursi panda in captivitate — 166 de masculi si 209 femele. Beijingul desfasoara o “diplomatie a ursilor panda” care inregistreaza un anumit succes, animalele devenind adesea vedete in gradinile zoologice din tarile in care sunt trimise. Potrivit studiului, in luna iunie a anului trecut 42 de ursi panda se aflau in 12 tari.

Ursii panda traiesc in libertate mai ales in muntii din sud-vestul Chinei si se hranesc doar cu bambus. Au in jur de 100 de kilograme si masoara pana la 1,80 de metri. Particularitatea lor este ca au sase degete. Rata de reproducerea a acestor animale este foarte scazuta, iar pierderea habitatului reprezinta o alta amenintare la adresa existentei lor.

Fondul Mondial pentru Natura (WWF), care are ca emblema ursul panda, a salutat cresterea numarului de exemplare in libertate. “Cresterea populatiei de ursi panda mari in libertate este o victorie pentru politica de protejare a mediului de care trebuie sa ne bucuram”, a declarat intr-un comunicat Ginette Hemley din conducerea WWF.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1