China se sufoca intr-un nor de poluare

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

poluareSpitale supraincarcate, zboruri anulate si autostrazi inchise: China se sufoca de vineri intr-un nor de poluare care acopera aproape o zecime din suprafata tarii, iar situatia este asteptata sa se inrautateasca, informeaza AFP, transmite AGERPRES.

Cel putin 23 de orase din nordul tarii au emis “alerte rosii” de poluare, declansand o serie de masuri obligatorii, printre care inchiderea scolilor sau circulatia alternativa, a indicat agentia de presa Xinhua.

Luni dimineata, in cea de-a patra zi a alertei, care va dura pana miercuri, nivelul micro-particulelor fine (sub 2,5 microni) pe metru cub de aer se situeaza in jurul valorii de 200 (mai putin decat era prevazut), conform masurilor furnizate de Ambasada Statelor Unite la Beijing.

Aceasta cifra ramane insa de opt ori mai mare decat nivelul recomandat de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), au indicat pentru AFP serviciile meteorologice din capitala, care se asteapta ca norul de poluare sa ajunga la toxicitatea maxima luni seara.

Acest nor de poluare pare extrem de dens in orasul-port Tianjin, aflat la 100 de kilometri est de Beijing, unde 180 zboruri au fost anulate de la inceputul alertei, potrivit televiziunii de stat. De asemenea, spitalele din oras se confrunta cu un aflux in crestere de pacienti cu boli respiratorii (tuse, traheita, astm) si aproape toate autostrazile din regiune au fost inchise din cauza cetii.

Capitala a emis prima alerta rosie in decembrie 2015, pentru prima data de la adoptarea, in 2013, a unui pachet de legi anti-poluare. Aceasta alerta — aminteste AFP — este declansata atunci cand se asteapta niveluri ridicate de poluare timp de peste 72 de ore.

In China, poluarea atmosferica este cauzata in principal de arderea carbunelui utilizat pentru incalzire sau producerea de energie electrica.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *