China si-a deschis propriul „Hollywood”

Reclame home 1
Reclame home 1

Un imens „Oras al cinematografiei”, cu marimea echivalenta a a 500 de terenuri de fotbal, al carui obiectiv este de a concura Hollywoodul, a fost inaugurat sambata in China cu ambitia de a atrage case de productie straine cat si de a deschide o noua etapa de dezvoltare pentru industria chineza a filmului, informeaza AFP, transmite AGERPRES.

Acest complex dedicat cinematografiei a costat 6,5 miliarde de euro si se intinde pe 376 de hectare in orasul balnear Qingdao (est), conform grupului de companii chineze Wanda, initiator al acestui proiect.

Treizeci de studiouri, printre care unul gigantic ce acopera o suprafata de 10.000 de metri patrati, au fost deja construite respectand cele mai ridicate norme internationale. Alte zece vor fi amenajate in urmatorii ani, conform grupului Wanda specializat in imobiliare, industrie hoteliera si sport.

Acest complex cinematografic faraonic cuprinde si o sala de spectacole, o scoala, un spital, hoteluri de lux si chiar si un „yacht club” inspirat de cel de la Monaco. In curand va fi deschis si un centru comercial de 360.000 de metri patrati ce va dispune de un patinoar, un parc de distractii si cel mai mare cinematograf din intreaga Asie.

„Este cea mai mare investitie din istoria omenirii in sectorul cinematografiei si televiziunii”, conform grupului de companii Wanda.

Grupul, condus de omul de afaceri Wang Jianlin (pe locul patru in topul celor mai bogati chinezi, conform agentiei Bloomberg), nu este un novice in lumea cinematografiei. El a produs numeroase filme, a cumparat lantul american de cinematografe AMC in 2012 precum si studiourile hollywoodiene Legendary („Jurassic World”, „Interstellar”, „Godzilla”) in 2016.

Doua superproductii sino-americane au fost deja turnate in „Orasul cinematografiei”: „The Great Wall” (2016, cu Matt Damon) si „Pacific Rim Uprising” (2018).

Lucrarile de constructie si amenajare a acestui nou „Hollywood” au fost demarate cu pompa in 2013, in prezenta starurilor Nicole Kidman si Leonardo DiCaprio. La inaugurarea de sambata nu au fost insa invitate vedete internationale.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2