China si-a majorat rezervele de aur cu 57% in sase ani

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

lingouri-aurRezervele de aur ale Chinei se situau la 1.658 de tone la finele lunii iunie anul curent, cu 57% mai mai mari decat cele 1.054 tone in luna aprilie 2009, ceea ce plaseaza China in fata Rusiei, pe pozitia a cincea in topul tarilor cu cele mai mari rezerve de aur din lume, a anuntat vineri Banca centrala a Chinei, care a dezvaluit pentru prima data in ultimii sase ani care sunt rezervele sale de aur, transmite Bloomberg citata de Agerpres.

Potrivit Consiliului Mondial al Aurului (WGC), SUA au cele mai mari rezerve de aur din lume, 8.133,5 tone.
Chiar daca aurul nu mai este utilizat pentru a sustine bancnotele de hartie, el este in continuare o parte importanta din rezervele bancilor centrale din SUA si Europa. Unul dintre motivele pentru care China a inceput sa stocheze aur este si planul Beijingului de a diversifica rezervele valutare. In paralel, exista presiuni pentru ca yuanul chinez sa fie inclus in cosul de valute al Fondului Monetar International, care include dolarul, euro, yenul si lira britanica.

‘Pietele speculeaza de mai multi ani cu privire la rezervele de aur ale Chinei, iar pana acum Banca centrala a Chinei a fost reticenta sa dezvaluie aceste informatii’, a declarat Fu Peng, manager de portofoliu la Lianzhan Global Macro Fund Management Co.

Potrivit acestuia, dezvaluirea acestor informatii ar putea semnala ca China vrea un rol mai important pentru moneda sa la nivel global prin practicarea unei politici de transparenta deplina.

China este, de asemenea, cel mai mare producator mondial de aur si, in prezent, se lupta cu India pentru titlul de cel mai mare consumator de aur. In 2014, pretul aurului a inregistrat al doilea an de scadere consecutiva, o premiera dupa 2000, in conditiile in care dolarul american s-a apreciat pe fondul speculatiilor ca Rezerva Federala va majora dobanda de referinta pentru prima data dupa 2006.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1