China si Germania au convenit ca este nevoie de o solutie politica la criza din Siria

PNL

siriaPremierul chinez Li Keqiang si cancelarul german Angela Merkel au convenit joi, la Beijing, ca trebuie sa existe o solutie politica la criza din Siria, transmite Reuters citata de Agerpres.

Li Keqiang a spus ca urgenta gasirii unei solutii la situatia din Siria este tot mai mare. “Cel mai important lucru este sa se profite de oportunitatea de a implementa o rezolvare politica si de a initia un dialog politic egal, cuprinzator si deschis”, a declarat el presei. China si-a exprimat in mod repetat opozitia fata de folosirea fortei pentru rezolvarea crizei din Siria, spunand ca solutia politica este singura cale de iesire din aceasta situatie.

Premierul chinez a reamintit ca multi lideri mondiali au facut sugestii despre cum ar trebui rezolvata aceasta criza. “Speram sa punem impreuna aceste sugestii, iar prin intermediul Organizatiei Natiunilor Unite sa se avanseze spre gasirea unei rezolvari la chestiunea siriana”, a spus el.

“Avem nevoie de o solutie diplomatica”, a declarat la randul sau Angela Merkel. “Trebuie sa gasim una urgent. Cel putin exista semnale privind un format de discutii care sa aduca impreuna partile implicate”, a mai spus ea.

Rusia a inceput in septembrie o campanie de atacuri aeriene in Siria, care a marcat o escaladare semnificativa a implicarii straine in razboiul civil din aceasta tara. Decizia Moscovei a fost criticata de Occident ca o incercare mai degraba de sustinere a presedintelui sirian Bashar al-Assad, decat de atacare a gruparii jihadiste Statul Islamic, asa cum este scopul sau declarat.

Statele Unite si aliatii lor desfasoara de asemenea atacuri aeriene impotriva Statului Islamic si sustin gruparile de opozitie care lupta impotriva lui Assad.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1