septembrie 18, 2021

China suspenda calatoriile individuale spre Taiwan

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

China a anuntat miercuri ca va suspenda, incepand cu 1 august, eliberarea aprobarilor individuale de calatorie pentru turistii din China continentala care doresc sa se deplaseze in Taiwan, o potentiala grea lovitura pentru economia insulei, transmite AFP, informeaza AGERPRES.

Ministerul chinez al Culturii si Turismului a indicat ca masura a fost luata “din cauza relatiilor actuale” dintre Beijing si Taipei.

AFP noteaza ca sunt tensiuni mari intre China continentala si presedinta taiwaneza, Tsai Ing-wen, care, de la preluarea mandatului in 2016, refuza sa recunoasca principiul unitatii insulei si continentului in cadrul aceleiasi Chine, asa cum cere Beijingul.

Republica Populara Chineza permite de cativa ani locuitorilor din 47 de orase sa solicite aprobare individuala de calatorie in Taiwan in scop turistic.

Anterior, chinezii erau obligati sa faca parte dintr-un grup, un mod de calatorie inca foarte popular, in special pentru turistii mai in varsta.

Ministerul chinez al Culturii si Turismului nu a mentionat miercuri calatoriile in grup spre Taiwan, lasand sa se inteleaga ca acestea sunt inca posibile.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2