China: Un apropiat al fostului presedinte Hu Jintao, condamnat la inchisoare pe viata pentru coruptie si abuz de putere

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

ciocan-judecatorUn consilier apropiat al fostului presedinte chinez Hu Jintao, deja exclus din Partidul Comunist, a fost condamnat luni la inchisoare pe viata pentru coruptie, obtinere ilegala de secrete de stat si abuz de putere, au anuntat luni televiziunea de stat CCTV si agentia de presa Xinhua, citate de AFP, informeaza AGERPRES.

In varsta de 60 de ani, Ling Jihua, cazut in dizgratie dupa dezvaluirea mortii accidentale a fiului sau in martie 2012 la volanul unui Ferrari in compania a doua tinere goale, a pledat vinovat si a decis sa nu faca apel impotriva sentintei, pronuntata la capatul unui proces cu usile inchise.

El a fost acuzat ca a primit personal sau prin familia sa mita in valoare totala de 11,6 milioane de dolari. Inainte de a fi pus sub ancheta la sfarsitul lui 2014, Ling Jihua a fost vicepresedinte al organismului national de consiliere politica din China.

In 2007 fusese numit director al puternicului Birou de Afaceri Generale al Comitetului Central al Partidului Comunist Chinez (PCC). El a fost acuzat de abuz de putere in timp ce ocupa acest post si ca a profitat de responsabilitatile sale pentru “a obtine ilegal secrete de stat”.

Integral pe AGERPRES

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *