China: Un pui de panda s-a nascut fara ajutor uman, o premiera in 2016

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

pandaO femela panda de sapte ani a nascut sambata primul sau pui la Centrul de conservare si cercetare pentru ursii panda gigant din Sichuan (China). Nasterea a avut loc fara ajutor uman, ceea ce constituie o premiera in 2016, informeaza luni directmatin.fr.

Desi este primul ei pui, Shuqin a dat dovada de un puternic instinct matern, ascunzandu-l de personalul centrului la scurt timp dupa venirea lui pe lume. Ingrijitorii si-au dat seama ca Shuqin a nascut si ca puiul este sanatos cand l-au auzit plangand. Centrul era la curent cu sarcina femelei — pofta de mancare a lui Shuqin se schimbase—, dar nu stie cine este tatal, personalul ezitand intre doi masculi, Jinke si Xiangge, ambii fiind in contact cu femela.

Este prima oara in acest an ca in rezervatie are loc o nastere fara o interventie umana. Majoritatea ursilor panda gigant aflati in captivitate nu se reproduc usor. Chiar cu ajutor, numai 24% dintre femele au pui, ceea ce constituie o problema serioasa pentru supravietuirea speciei.

agerpres

 

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2