China va accelera dezvoltarea turismului in Tibet

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Autoritatile chineze din domeniul turismului intentioneaza sa faca din sud-vestul Regiunii Autonome Tibet o destinatie turistica majora, a declarat vineri, intr-un interviu pentru agentia Xinhua, Du Jiang, director adjunct al Administratiei Nationale pentru Turism din China, scrie Agerpres.

“Tibetul este ultima comoara clasica de pe harta lumii, cu misterul din jurul religiei, cu mediul sanatos si cu multe locuri istorice”, a explicat oficialul chinez potentialul acestei zone.

In comparatie cu alte regiuni din China, Tibetul are din abundenta spatiu de dezvoltare, avand in vedere resursele sale turistice bogate si relativ neexploatate, considera Du Jiang.

Tibetul a primit 12,91 milioane de de turisti locali si din strainatate anul trecut, in crestere cu 22 la suta fata de anul precedent, potrivit datelor oficiale, precizeaza Xinhua.

Afluxul de turisti a adus in 2013, in Tibet, venituri de 16,5 miliarde de yuani (2,7 miliarde dolari), adica mai mult de o cincime din economia locala.

Du Jiang a subliniat ca autoritatile chineze din turism, precum si cele locale vor sa gaseasca un echilibru intre dezvoltare si protectia ecologica in proiectul de transformare a Tibetului intr-o destinatie turistica majora.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2