septembrie 19, 2021

China: Vanzarile auto au scazut cu 3,6% in noiembrie, a 17-a luna de declin

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Piata auto chineza – cea mai mare din lume – a inregistrat si in noiembrie o scadere a vanzarilor, de 3,6%, fiind a 17-a luna consecutiva de declin, dupa un recul de 4% in octombrie si de 5,2% in septembrie, arata datele publicate marti de Asociatia Producatorilor Auto din China (CAAM), transmite Reuters, informeaza AGERPRES.

In urma reducerii subventiilor la achizitionarea de automobile electrice si hibride, vanzarile pe acest segment au coborat cu 43,7% in noiembrie, dupa un declin de 45,6% octombrie, a cincea luna consecutiva de scadere. CAAM se asteapta ca anul acesta livrarile de vehicule electrice si hibride sa creasca, dar intr-un ritm mai lent, la 1,5 milioane, fata de 1,6 milioane previzionate anterior.

“Schimbarea standardelor privind emisiile in China reprezinta motivul principal al declinului vanzarilor auto din acest an”, a afirmat Chen Shihua, secretar general adjunct al CAAM, referindu-se la modul in care guvernele local au accelerat in 2019 modificarile la standardele privind emisiile.

El a adaugat ca nivelul general al productiei auto revine acum la normal, iar producatorii auto si-au sporit in ultimele luni gama de modele.

Geely, cel mai cunoscut producator auto chinez pe plan global, a raportat un avans al livrarilor de 1% in noiembrie, in timp ce SAIC Motor, cea mai mare companie auto din China, a inregistrat un declin de 9,6% din cauza performantei slabe a societatii mixte pe care o detine cu grupul american General Motors (GM).

In iulie, Asociatia Producatorilor Auto din China estima ca piata auto a tarii va inregistra anul acesta un declin al vanzarilor de 5%, la 26,68 milioane de vehicule. Anul trecut, livrarile au totalizat 22,35 milioane, in scadere cu 5,8% fata de 2017. A fost primul declin pe piata auto chineza din ultimii 28 de ani.

Ceea ce se intampla in China nu este decat o reflectare a situatiei la nivel mondial, unde cresterea preturilor, tensiunile politice, scaderea apetitului pentru automobilele diesel si noile servicii de car-sharing incep sa reduca cererea de automobile pe piete precum Marea Britanie si SUA. In conditiile in care si ultima mare speranta, China, incepe sa dea semne de scadere a vanzarilor, industria auto mondiala ar putea fi deja in recesiune, avertizeaza analistii.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2