China: Vanzarile auto au scazut cu 6,9% in august, a 14-a luna de declin

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Piata auto chineza – cea mai mare din lume – a inregistrat in august o scadere a vanzarilor de 6,9%, a 14-a luna consecutiva de declin, dupa un recul de 4,3% in iulie si 9,6% in iunie, arata datele publicate miercuri de Asociatia Producatorilor Auto din China (CAAM), transmit Bloomberg si Reuters, informeaza AGERPRES.

Luna trecuta, s-au livrat in China 1,96 milioane de vehicule. Si vanzarile de automobile electrice si hibride au scazut cu 15,8 in august, a doua luna consecutiva de declin.

„Din cauza impactului reducerii subventiilor la achizitionarea de automobile electrice si hibride, livrarile au continuat sa scada luna trecuta”, a apreciat Chen Shihua, asistent al secretarului general al CAAM.

In iulie, Asociatia Producatorilor Auto din China estima ca piata auto a tarii va inregistra anul acesta un declin al vanzarilor de 5%, la 26,68 milioane de vehicule. Anul trecut, livrarile au totalizat 22,35 milioane, in scadere cu 5,8% fata de 2017. A fost primul declin pe piata auto chineza din ultimii 28 de ani.

Ceea ce se intampla in China nu este decat o reflectare a situatiei la nivel mondial, unde cresterea preturilor, tensiunile politice, scaderea apetitului pentru automobilele diesel si noile servicii de car-sharing incep sa reduca cererea de automobile pe piete precum Marea Britanie si SUA. In conditiile in care si ultima mare speranta, China, incepe sa dea semne de scadere a vanzarilor, industria auto mondiala ar putea fi deja in recesiune, avertizeaza analistii.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole