China vrea un control mai strict asupra internetului

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

China propune un control mai strict asupra internetului, eventual prin infiintarea unei noi comisii care sa aprobe serviciile online si echipamentele, informeaza Reuters, transmite AGERPRES.

Organismul de reglementare a internetului de la Beijing a publicat la sfarsitul saptamanii trecute proiectul unor noi reglementari, printre care infiintarea unei organizatii interne pentru coordonarea politicilor nationale in materie. Comisia ar urma sa ia in considerare riscurile la adresa securitatii nationale si sa impiedice Partidul Comunist si autoritatile sa achizitioneze produse si servicii neaprobate.

Nu s-a precizat cand ar urma sa se infiinteze noua comisie. Proiectul de reglementare este deschis dezbaterii publice pana pe 4 martie, iar Reuters noteaza ca versiunile finale ale legilor in China sunt adesea foarte diferite de cele propuse initial.

In noiembrie, Beijingul a adoptat o lege a securitatii cibernetice, pentru a contacara amenintarile in crestere, cum ar fi pirateria informatica si terorismul. Actul normativ a generat controverse, criticii din strainatate afirmand ca ameninta cu excluderea din diferite sectoare a companiilor straine cu specific tehnologic si include cerinte discutabile privind verificarile de securitate si datele stocate pe servere din China.

Autoritatile chineze monitorizeaza atent internetul, sterg comentariile considerate daunatoare de pe canalele media sociale si blocheaza unele platforme online foarte populare, cum ar fi Google si Facebook. Motivul invocat oficial este nevoia de a asigura securitatea nationala si stabilitatea sociala.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *