septembrie 23, 2021

Chinezii de la Great Wall sunt interesati sa preia marca Jeep

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Constructorul auto chinez Great Wall Motor Co. a dezvaluit publicatiei Automotive News ca este interesat sa preia marca Jeep si in acest sens a contactat grupul Fiat Chrysler Automobiles NV (FCA) pentru a vedea daca se poate negocia o tranzactie, informeaza AGERPRES.

Saptamana trecuta, tot Automotive News informa ca reprezentantii unui “binecunoscut producator chinez”, caruia nu i-a dezvaluit insa identitatea, au facut o oferta catre Fiat Chrysler Automobiles, informatie care a dus la cresterea cotatiei actiunilor FCA.

Luni, Automotive News citeaza un email trimis de presedintele Great Wall, Wang Fengying, care potrivit revistei Fortune este a saptea cea mai puternica femeie din Asia, in care aceasta confirma ca intentioneaza sa preia Jeep si incearca sa ia legatura cu Fiat Chrysler Automobiles pentru a demara negocierile. Un purtator de cuvant de la Great Wall a tinut insa sa precizeze ca Great Wall nu a facut inca o oferta oficiala si nici nu a avut o intalnire cu boardul FCA.

“Suntem interesati de marca Jeep. Obiectivul nostru strategic este sa devenim cel mai mare producator mondial de SUV. Preluarea Jeep ne-ar permite sa ne atingem acest obiectiv mai rapid si mai bine”, a declarat purtatorul de cuvant de la Great Wall, Xu Hui.

Desi Great Wall genereaza venituri anuale mult mai mici decat Fiat Chrysler Automobiles, 14,76 miliarde de dolari fata de 131 miliarde de dolari, Hui a spus ca grupul chinez este increzator ca poate strange fondurile necesare pentru a face o achizitie.

In 2016, Jeep a vandut aproximativ 1,41 milioane autovehicule la nivel mondial, iar o treime din acestea au fost comercializate in afara Americii de Nord in tari precum Brazilia, India si China, locuri unde FCA si-a extins sau tocmai a inceput productia locala in ideea de a-si atinge obiectivul de a vinde doua milioane de automobile marca Jeep in 2018.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2