Chiritoiu: A fost o eroare faptul ca am introdus politele RCA pe o luna; a scazut gradul de acoperire

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Introducerea politelor RCA pe o luna a fost o eroare, pentru ca reinnoirea nu se face automat si in acest fel s-a ajuns la o scadere a gradului de acoperire cu RCA, a declarat, sambata, la Antena 3, presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu, informeaza AGERPRES.

“Din ce stiu anul trecut, de exemplu, tarifele in piata, reale, platite de oameni, erau mai mici decat tarifele acestea maximale, care existau anul trecut. Pasi s-au facut si piata arata mult mai bine pe RCA decat arata in trecut. Acum ne obliga oricum Uniunea Europeana sa facem cateva schimbari si atunci am spus ca este o ocazie buna sa corectam ceea ce ne-a scapat acum doi – trei ani cand am schimbat legea. Si o eroare cred ca a fost faptul ca am introdus politele de o luna….Uneori e tentant sa faci o polita pe o luna, platesti ceva mai putin pentru luna aia, dar reinnoirea politelor nu e automata si in felul acesta scade gradul de acoperire cu RCA”, a afirmat Bogdan Chiritoiu.

El a explicat ca gradul de acoperire cu RCA are impact asupra pretului politelor. Astfel, accidentele genereaza niste pierderi si pentru ca polita RCA sa fie cat mai mica este nevoie sa coste cat mai putin reparatiile si sa impartim costurile la cati mai multi oameni. In cazul in care scade numarul clientilor care platesc RCA, costul reparatiilor se imparte la mai putini si deci polita va fi mai scumpa.

Potrivit sursei citate, propunerile de modificari au fost inaintate Autoritatii de Supraveghere Financiara.

Seful Consiliului Concurentei a adaugat ca institutia pe care o conduce a demarat o ancheta pe piata service-urilor in urma cu un an, iar aceasta va fi finalizata peste cateva luni.

Reclame home 1
Data curenta: ’21/08/2019’

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *