Ciclism: Fostul campion american Lance Armstrong sustine ca nu are niciun regret pentru ca s-a dopat

PNL
LANCE ARMSTRONG AT THE 2003 TOUR DE FRANCE

Americanul Lance Armstrong, care si-a pierdut statutul de vedeta a ciclismului profesionist dupa ce a recunoscut ca s-a dopat, a asigurat ca nu are niciun regret si ca ar face din nou tot ce a facut pentru a castiga cele sapte editii ale Turului Frantei, informeaza AFP, titrat de Agerpres.

“Nu as schimba nimic din ce am facut daca ar fi sa o iau de la capat”, a declarat Armstrong intr-un interviu ce va fi difuzat pe 29 mai de postul american NBC Sports.

“In primul rand, nu as schimba nimic din tot ce am invatat. Nu as fi invatat niciodata nimic daca nu as fi actionat asa cum am facut-o. Nu ar fi existat o ancheta si nici sanctiuni daca nu as fi actionat asa cum am facut-o”, a adaugat fostul lider al echipelor US Postal si Discovery Channel, care a avut remarci similare in trecut.

“Daca ma dopam si nu spuneam nimic, absolut nimic din tot ce s-a intamplat nu ar fi existat”, a subliniat Armstrong.

Potrivit Agerpres, americanul, care a facut legea in ciclismul profesionist in anii 2000, a castigat sapte editii consecutive ale Turului Frantei in perioada 1999-2005. Insa el a fost deposedat de victoriile sale dupa ce a primit o suspendare pe viata in 2012 ca urmare a unei anchete deschise de Agentia americana antidopaj (Usada), care a stabilit ca Armstrong a fost capul “celui mai sofistificat sistem de dopaj, cel mai profesionist si mai eficace din istoria sportului”.

In 2013, el a recunoscut ca s-a dopat in tot timpul carierei sale intr-un interviu extrem de mediatizat acordat vedetei televiziunii americane Oprah Winfrey.

“Am facut ce trebuia pentru a castiga, nu a fost legal, dar nu as schimba nimic din ce s-a intamplat, fie ca este vorba de pierderea unei multimi de bani sau de a trece de la statutul de erou la cel de zero”, a concluzionat Armstrong, in varsta de 47 de ani.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1