Ciclistul baimarean Alexandru Zeleznik, cooptat in nationala Romaniei la Campionatul Balcanic de MTB 2017

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Alexandru Zeleznik, juniorul Clubului Sportiv Boneshaker Cycling Baia Mare, a reprezentat Romania la Campionatul Balcanic de MTB 2017 din Grecia si a terminat competitia pe locul 7.

Tanarul ciclist a fost selectat pentru prima data in echipa Romaniei de mountain bike XCO.

“Am reprezentat Romania la Lepanto XCO Balkan Championships 2017 – UCI C2 XCO Race si m-am clasat al 7-lea. Mai dificila decat competitia a fost caldura exagerata. S-au inregistrat 43 de grade Celsius in timpul cursei, ceea ce a provocat multe lesinuri in randul concurentilor. Din pacate, chiar in prima tura am fost implicat in doua incidente provocate de concurenti care au derapat in fata mea, ceea ce m-a incetinit, iar intr-o competitie cu nivel ridicat orice secunda pierduta pe traseu conteaza”, a declarat Alexandru Zeleznik.

Concursul s-a desfasurat in padurea orasului Nafpaktos pe un traseu de 4.2 km, cu o singura urcare majora de 2 km pe asfalt si forestier.

Sportivul de 17 ani este antrenat de Németh Judit Emese, iar din Boneshaker Cycling face parte de circa 3 ani. Este cel mai tanar membru al clubului baimarean, dar si cel mai performant, la toate competitiile cicliste la care a fost prezent anul acesta reusind sa se claseze pe podium.

“Sunt multumita de rezultatul obtinut de Alex, mai ales ca nu a fost antrenat special pentru aceasta competitie, unde sunt alte conditii de clima si teren. Prin convocarea la lot, Alex a reusit sa isi sporeasca experienta competitionala si sunt convinsa ca foarte rapid vor fi rezultate din ce in ce mai bune, mai ales ca sportivul nostru este motivat sa le obtina”, a declarat Németh Judit Emese.

Delegatia Romaniei s-a prezentat in Grecia cu doi cadeti, Dragos Malita si Patrick Pescaru, patru juniori, Raul Sinza, Alexandru Zeleznik, Vlad Pacurar si Roberto Burta, o junioare, Eszter Bereczki, doi rideri U23, Attila Malnasi si Ede Molnar si doi sportivi Elite, la masculin Valentin Rosoaga si la feminin Suzanne Hilbert.

Echipa nationala a Romaniei de mountain bike XCO, coordonata de Elisei Miron si Mihai Traian Ion, s-a intors din Grecia cu doua medalii de aur si una de bronz.

Alexandru Zeleznik va avea o scurta pauza, iar apoi va relua antrenamentele pentru viitoarele competitii. Urmatorul concurs la care va fi prezent este in 22 iulie, la Campionatul National XCO de la Zarnesti, unde va fi prezenta si Maria Grigor, o alta junioare cu potential a Clubului Sportiv Boneshaker Cycling.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2