Ciclonul Fani a lovit estul Indiei. Peste un milion de oameni au fost evacuati

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Un puternic ciclon a lovit vineri estul Indiei provocand pagube locuintelor, dezradacinand copaci, inundand sate si determinand evacuarea a peste un milion de oameni, relateaza DPA si Reuters, titreaza Agerpres.

Ciclonul Fani a atins zona de uscat in apropierea orasului sfant Puri, fenomenul fiind insotit de vanturi de circa 200 km/h in cele cinci ore in care a trecut peste zona de coasta, conform Departamentului de Meteorologie din India (IMD).

Pana in prezent nu au fost raportate persoane decedate sau ranite.

Furtuna a distrus case din chirpici si a doborat stalpi de electricitate si de comunicatii din mai multe regiuni, a indicat un reprezentant al serviciilor pentru interventii de urgenta din statul Odisha, Prabhat Ranjan Mahapatra. Fani, cea mai puternica furtuna care a lovit India in ultimele doua decenii, a scazut din intensitate odata cu inaintarea pe uscat, a notat IMD. Ciclonul se va deplasa spre nord si nord-est catre Bengalul de Vest si Bangladesh. Mai multe zone din Puri si din regiunile apropiate au fost inundate in urma ploilor torentiale care au afectat coastele estice, a informat postul NDTV. Autoritatile au fost nevoite sa suspende temporar furnizarea energiei electrice pentru prevenirea accidentelor.

Rafale puternice de vant si ploi torentiale au fost inregistrate de asemenea in unele regiuni invecinate din statele Andhra Pradesh si Bengalul de Vest. Autoritatile guvernamentale din statul Odisha au evacuat peste 1,2 milioane de persoane din zonele vulnerabile si au sfatuit locuitorii sa nu iasa vineri din case. Persoanele evacuate au fost mutate in peste 4.000 de adaposturi.

Toate zborurile din capitala statului, Bhubaneswar, au fost anulate incepand de la miezul noptii. Aeroportul din Kolkata, oras aflat pe traiectoria furtunii, va ramane inchis de vineri dupa-amiaza pana sambata seara. Peste 200 de curse feroviare din Andhra Pradesh, Bengalul de Vest si Odisha au fost anulate.

Ciclonul Fani a determinat anularea sau amanarea unor mitinguri electorale, organizate in contextul alegerilor legislative, ale unor politicieni importanti, printre care se numara premierul Narendra Modi. Guvernul din Bangladesh a plasat armata in stare de alerta si a dat ordin de evacuare in 19 districte aflate in regiuni costiere.

Sezonul ciclonic din India dureaza in general din aprilie pana in decembrie, iar furtunile severe conduc deseori la evacuarea a zeci de mii de persoane, dar si la numeroase decese si pagube materiale.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole