Ciclonul Hudhud loveste estul Indiei

Reclame home 1
Reclame home 1

Cel putin trei persoane si-au pierdut viata si s-au inregistrat deja mari pierderi materiale, arbori dezradacinati si linii electrice avariate in estul Indiei, unde au fost evacuate circa 370.000 de persoane, din cauza ciclonului Hudhud, potrivit site-ului meteo-world.com si AFP citate de Agerpres.

Acest ciclon, care s-a format foarte aproape de Insulele Andaman, a traversat Golful Bengal si a atins duminica estul Indiei, insotit de rafale de vant cu viteze de pana la 280 km/h.

Ciclonul Hudhud loveste mai puternic districtele Visakhapatnam, Vizianagaram si Srikakulam ale statului indian Andhra Pradesh si unele zone din statul indian Orissa, au anuntat autoritatilor locale, potrivit EFE.

Marina indiana a mentionat intr-un comunicat ca este bine pregatita si ca navele sale sunt pozitionate cu ‘medici, barci pneumatice, elicoptere si materiale de salvare’.

Serviciile meteorologice le-au cerut locuitorilor din zonele de risc sa se adaposteasca ‘in locuri sigure’ pe timpul furtunii, iar pescarilor, sa ramana la mal.

Coasta de est a Indiei si Bangladesh sunt deseori lovite de furtuni ciclonice intre lunile aprilie si noiembrie.

Acum un an, ciclonul Phailin, care a afectat Orissa si in mai mica masura Andhra Pradesh, a cauzat moartea a 53 de persoane iar ploile torentiale au provocat inundatii care au fortat autoritatile sa evacueze mii de persoane, conform agentiei spaniole de presa. Un fenomen meteorologic asemanator a cauzat 10.000 de decese in zona in 1999.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

2 Comments

 1. STEKO

  Mai Diugule,nu prea ma intereseaza cicloanele,dar peste tot vad propaganda cu comentarii inchise,undeva trebuie sa ne gasim los sa le dam in,,cap”si unde mai bine decit sub umbrela unui ciclon?…hahhaha!

  Reply
  1. dilau

   mai steko, aburim la starea vremii si tot nu ne inchid gura.oricum – stai linistit – politica romaneasca nu va fi lovita de nici un ciclon.niciodata.

   Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole