septembrie 21, 2019

Ciclonul Idai a provocat moartea a peste 800 de persoane in trei tari, aproape 600 doar in Mozambic

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Ciclonul Idai, care a devastat sud-estul Africii intre 14 si 15 martie, a provocat moartea a peste 800 de oameni in trei tari, Mozambicul fiind statul cel mai afectat, cu aproape 600 de persoane decedate, releva datele oficiale transmite marti, relateaza EFE, informeaza AGERPRES.

Autoritatile din Mozambic si echipele de salvare au descoperit alte 80 de cadavre in centrul tarii, zona cea mai lovita de Idai, ceea ce ridica numarul mortilor la 598, dupa cum a indicat marti Institutul National de Gestionare a Dezastrelor (INGD).

Aceste noi victime, la care se adauga decesele provocate de ciclon in tara vecina Zimbabwe – 181 si in Malawi (conform datelor ONU) – 59, fac ca numarul total al persoanelor care si-au pierdut viata in urma trecerii ciclonului tropical prin sud-estul Africii sa treaca de 800.

Peste 100.000 de case, 3.300 sali de clasa si 54 de centre medicale au fost afectate de acest fenomen meteorologic, care a ajuns deasupra uscatului aproape de Beira, al doilea oras ca marime al Mozambicului, pe 14 martie, iar ziua urmatoare s-a deplasat spre Zimbabwe.

Totodata, luni, autoritatile sanitare mozambicane, citate de AFP, au anuntat ca epidemia de holera cu care se confrunta centrul Mozambicului, ca urmare a inundatiilor provocate de trecerea ciclonului tropical Idai, a facut prima victima, in timp ce peste o mie de persoane sunt contaminate.

Reclame home 1
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *