Cifra de afaceri a sectorului IT&C a ajuns la 2,8 miliarde de euro

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

laptopAfacerile anuale inregistrate in sectorul IT&C din Romania au atins o medie de 2,8 miliarde de euro, insa specialistii din domeniu sustin ca valoarea ar putea ajunge la 10 miliarde de euro, a declarat, luni, secretarul de stat in Ministerul Economiei, Comertului si Turismului Aurel-Sorin Encutescu, la Summitul Regional de Securitate Cibernetica de la Palatul Parlamentului, scrie Agerpres.

“In 2014, Romania avea un numar de peste 64.000 de specialisti in IT, tara noastra fiind lider european in ceea ce priveste numarul de angajati in sectorul tehnologiei informatice pe cap de locuitor. De asemenea, ocupa locul 6 la nivel mondial pe acest segment. La ora actuala, performanta financiara a sectorului IT&C din Romania a crescut. Cifra de afaceri medie anuala a sectorului a ajuns la 2,8 miliarde euro. Specialistii sustin ca targetul Romaniei poate atinge chiar 10 miliarde de euro. Sectorul IT a fost singurul in care, in plina criza economica, nu s-au facut concedieri’, a afirmat Encutescu.

Potrivit oficialului MECT, sectorul IT&C a fost, anul trecut, al treilea contributor brut la Produsul Intern Brut /PIB/, iar investitiile totale ar putea ajunge la 2,4 miliarde de euro.

“Sectorul IT&C a fost al treilea contributor brut la Produsul Intern Brut al Romaniei. Investitiile totale in sectorul tehnologiei informatiei si comunicatiilor ar putea sa ajunga, in Romania, la aproximativ 2,4 miliarde de euro. In momentul de fata, Romania se afla pe locul 5 in lume in ceea ce priveste viteza la internet. Daca ne uitam la statistica, putem vedea ca tari mult mai importante sunt in urma Romaniei. Printre primele 20 de orase care au acces la cea mai mare viteza de internet, Bucurestiul se afla pe locul 4, Galati pe 7, Iasi pe 8, Timisoara pe 9, Ploiesti pe 10, Oradea pe locul 13. Potrivit datelor Bancii Nationale, in 2013, industria IT s-a clasat pe locul 2 in clasamentul domeniilor exportatoare de servicii’, a mentionat Aurel-Sorin Encutescu.

La nivel general, datele oficiale prezentate luni de secretarul de stat din MECT arata ca valoarea investitiilor directe nete in Romania se situau la 2,427 miliarde de euro, la 31 decembrie 2013.

“Valoarea investitiilor nete directe in Romania se situau, la 31 decembrie 2013, la 2,427 miliarde de euro. Domeniile in care au fost realizate cele mai multe investitii au fost in industria prelucratoare si tehnologia informatiilor. Practic, daca vorbim de tehnologia informatiilor, valoarea investitiilor, pana in prezent, s-a ridicat la 2,050 miliarde de euro’, a mentionat reprezentantul MECT.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2