Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule a crescut cu 18%

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule a crescut cu 18%, iar cea din serviciile de piata prestate populatiei a urcat cu 7,3%, in anul 2016 fata de cel anterior, se arata intr-un comunicat de presa al Institutului National de Statistica (INS) remis, vineri, AGERPRES.

„In anul 2016, comparativ cu anul 2015, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, a crescut cu 18%, datorita cresterilor inregistrate la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente, intretinerea si repararea motocicletelor (+29,1%), comertul cu autovehicule (+26,6%), intretinerea si repararea autovehiculelor (+24,3%) si la activitatile provenite din comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (+3,4%)”, se arata in document.

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie bruta, a inregistrat o cifra de afaceri cu 7,3% mai mare comparativ cu anul 2015, provenita de la serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (+40,7%), activitatile de spalare, curatare si vopsirea textilelor si blanurilor (+15,4%) si de la activitatile hotelurilor si restaurantelor (+15,0%).

Scaderi au inregistrat activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (-4,6%) si activitatile agentiilor turistice si tur-operatorilor (-1,3%).

In luna decembrie 2016, volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete fata de luna precedenta a scazut ca serie bruta cu 4%, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 1,8%. Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piata prestate populatiei a urcat fata de luna precedenta atat ca serie bruta cu 3,8% cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 2,6%.

Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu autovehicule si motociclete a crescut cu 17,2%. In ceea ce priveste volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piata prestate populatiei, acesta a crescut cu 0,6%.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2