Cifra de afaceri generată de industria lemnului depășește 240 de miliarde de euro, la nivel european

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

 

Industria lemnului înregistrează, la nivel european, o cifră de afaceri de peste 240 de miliarde de euro și două milioane locuri de muncă, arată datele prezentate recent la cea de-a IV-a ediție a Forumului Pădurilor, Industriei Lemnului și Bioeconomiei, organizată de Comunitatea Forestierilor din România – Fordaq.

Pe fondul acestei situații, au fost expuse și demontate principalele neadevăruri care au deformat percepția asupra sectorului forestier din România, dar și situația în care Comisia Europeană a declanșat pentru țara noastră procedura de infringement pe domeniul pădurilor, scrie profit.ro.

Totodată, în cadrul Forumului au fost dezbătute principalele linii de măsuri pe care România intenționează să și le asume ca răspuns la procedura de infringement și s-au solicitat măsuri eficiente de combatere a tăierilor ilegale, care să includă un sistem SUMAL 2.0 aplicabil, orientat pe prima punere pe piață a masei lemnoase, conform principiilor EUTR, precum și norme simplificate pentru consumul propriu al proprietarului.

În plus, s-a cerut evaluarea de mediu a amenajamentelor silvice finalizată cu un aviz Natura 2000. O analiză realizată de Laura Bouriaud de la Universitatea “Ștefan cel Mare” Suceava arată că, în următorii zece ani, după investiții de ordinul miliardelor de euro, România ar putea reuși să branșeze la încălzirea cu gaz doar 600.000 dintre cele 3,5 milioane locuințe care, în prezent, se încălzesc cu lemne, înlocuind o energie regenerabilă cu energie din combustibili fosili.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *