CIFRĂ DE AFACERI – Maramureșul se bazează în continuare pe fabricarea mobilei

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Direcția Județeană de Statistică a făcut publică Informarea asupra stării economice și sociale a județului  Maramureș în semestrul I al anului în curs. Astfel, la capitolul Industrie, producţia industrială realizată în perioada 1 ianuarie-30 iunie, comparativ cu perioada corespunzătoare din anul 2020 a crescut cu 19,3 % în volum absolut.

Indicele valoric al cifrei de afaceri totală (cifra de afaceri totală provine atât din activitatea principală, cât şi din activităţile secundare ale unităţilor cu profil industrial) a unităţilor industriale în perioada 1.I–30.VI.2021, a fost mai mare cu 21,6% faţă de aceeaşi perioadă din anul 2020.

În totalul cifrei de afaceri, ponderi mai însemnate au deţinut activităţile de  fabricare a mobilei 30,5%, fabricarea echipamentelor electrice 24,6%, prelucrarea lemnului12,8%, industria alimentară 6,6%, industria construcţiilor metalice şi a produselor din metal 3,9%, fabricarea produselor din cauciuc şi mase plastice 5,8%, industria metalurgică 5,0%, fabricarea articolelor de îmbrăcăminte 0,7%.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2