Cifre incredibile: Aproape 1.000 de sancţiuni aplicate în Maramureș pentru abateri rutiere constatate în ultima săptămână 

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

În perioada 6 – 12 iulie, poliţiştii maramureşeni au continuat acțiunile pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice. Au fost organizate mai multe acțiuni, pe raza întregului judeţ, și s-a intervenit la 433 de evenimente, cele mai multe sesizate prin 112.

În urma activităților desfăşurate poliţiştii au prins în flagrant 18 persoane bănuite de comiterea de infracţiuni, în trei cazuri fiind luate măsuri preventive. De asemenea au fost întocmite dosare penale în cazul celor 169 de infracţiuni sesizate în perioada menţionată, cele mai multe contra persoanei, fiind continuate cercetările pentru identificarea şi tragerea la răspundere penală a tuturor persoanelor implicate.

Poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, fiind constatate 29 de infracțiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

În fapt, numai în acest week-end au fost depistate 15 persoane care au comis infracţiuni rutiere: şapte care au condus în stare avansată de ebrietate, tot atâtea care au condus fără să deţină acest drept şi una care a condus un auto neînmatriculat. Cea mai mare concentraţie de alcool a fost de 1.28 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar persoana de la volan a produs accident cu pagube materiale, informează IPJ Maramureș.

În cadrul activităţilor desfăşurate săptămâna trecută au fost reținute 139 de permise de conducere, din care 55 pentru viteză excesivă, și au fost retrase 38 certificate de înmatriculare. Totodată, poliţiştii rutieri au intervenit în această perioadă la trei accidente de circulaţie grave produse pe raza judeţului.

Din totalul de 1250 sancţiuni contravenţionale aplicate în cursul săptămânii trecute pentru neregulile constatate, 945 au fost ca urmare a constatării unor abateri de la OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Valoarea amenzilor aplicate a depăşit 650.000 de lei.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2