Cifre incredibile in Maramures: Peste 4.800 de persoane sanctionate si 298 de permise retinute de politisti in primele trei luni din 2019 pentru depasirea vitezei

Viteza excesiva, neutilizarea centurii de siguranta si folosirea telefonul mobil fara utilizarea unui sistem hands free sunt in topul celor mai frecvente abateri rutiere constatate de politisti in primul trimestru al acestui an.

Din cele 14.319 sanctiuni contraventionale aplicate pentru incalcari ale prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice ale politistilor, 13 874 (96,9%) au fost aplicate soferilor, informeaza IPJ Maramures.

Astfel, in perioada ianuarie – martie, cele mai multe sanctiuni contraventionale au fost aplicate soferilor care au depasit limitele legale de viteza. 4.815 persoane depistate conducand cu viteza peste limita legala au fost sanctionate contraventional, iar 298 soferi care au depasit limitele de viteza cu mai mult de 50km/h, au ramas fara permisele de conducere.

In primele trei luni ale acestui an politistii au depistat si multi soferi care au ignorat utilitatea centurii de siguranta: 2.456 de conducatori auto, dar si 29 de pasageri au fost sanctionati contraventional pentru incalcarea acestei norme.
Vorbitul la telefon in timpul sofatului se claseaza pe locul al treilea in ierarhia abaterilor constatate de politistii rutieri. Aproape 500 de sanctiuni contraventionale au fost aplicate soferilor care au vorbit la telefonul mobil fara sistem hands free in timp ce conduceau autoturisme.

Nu este mic nici numarul persoanelor care au produs accidente de circulatie cu pagube materiale si nu au anuntat sau nu s-au prezentat la politie in termenul legal de 24 de ore. 74 de persoane au fost identificate ulterior de politistii rutieri si sanctionati contraventional in acest sens.

Valoarea totala a amenzilor aplicate la regimul circulatiei pe drumurile publice in perioada mentionata a fost de peste 5.700.000 de lei.

“Inconstienta unora poate costa viata altora! Ca sa fiti, si dumneavostra si ceilalti participanti la trafic in siguranta, si ca sa fiti scutiti de amenzi, respectati legea! Va garantam ca politistii au ca obiectiv principal siguranta si vor fi in continuare prezenti pe drumurile publice”, spun reprezentantii IPJ Maramures.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

1 Comment

  1. Kis Zoltan

    Imbecilii in uniforma de la Interne cu ceafa lata dar fara minte cum impartii banii?Juma- jumate pentru vibratoare scarbei m… Carmen Dan sefa scarboasa din Teleorman iar restul bani de buzunar de paste ?

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1