CIFRE – Numărul de copii care suferă de anxietate şi de depresie a crescut cu 30% în doar patru ani

O spun cei de la ONE Learning, care atrag atenția asupra faptului că de depresie şi anxietate suferă inclusiv copiii de vârstă preşcolară: „Totodată, în România, unu din trei copii se confruntă cu stări de anxietate şi are nevoie de suport emoţional. Una dintre cauze este lipsă de suficientă interacţiune umană şi de expunere la experienţe diverse, care să îi ajute pe cei mici să-şi dezvolte abilităţile esenţiale pentru scoală şi viaţă. Totodată, în perioada pandemiei, pierderile de învăţare s-au accentuat masiv, iar abilităţile de interacţiune socială şi emoţională ale celor mici au fost şi ele profund afectate, atrag atenţia specialiştii de la ONE Learning – prima platformă din România care oferă activităţi off-screen, personalizate, de învăţare prin joacă pentru copiii între 3-8 ani şi familiile lor”.

În luna decembrie ONE Learning desfăşoară campania „NeJucămDeSărbători”, bunicii, părinţii şi cadrele didactice fiind invitate să petreacă timp de calitate alături de copii, conectându-se offline. Activităţile sunt gratuite şi adaptate în funcţie de timpul de care dispun adulţii pentru a se juca împreună cu cei mici.

„Fiecare activitate îi va ajuta pe părinţi şi pe ceilalţi adulţi de lângă copil să înţeleagă ce abilităţi îşi dezvoltă cel mic prin joacă, care este ştiinţa din spate atunci când ne jucăm şi ce impact pot avea astfel de activităţi în dezvoltarea copilului. Pentru realizarea activităţilor propuse în cadrul campaniei #NeJucămDeSărbători, părinţii n-au nevoie de nicio pregătire în prealabil sau de materiale speciale. E suficient să intre zilnic pe website-ul nostru pentru a descoperi alături de cei mici aventurile ursuleţui Star. Acolo, vor descoperi un calendar cu propuneri de activităţi şi jocuri creative departe de ecrane. În perioada sărbătorilor de iarnă, cred că cel mai frumos cadou pe care îl putem dărui copiilor şi oamenilor mari este timp de calitate petrecut împreună”, a declarat Ioana Axinte, CEO şi Cofondatoare ONE Learning.

„Jocurile off screen realizate de copii împreună cu cei dragi au un rol extrem de important în dezvoltarea şi fericirea lor. Numeroase studii din ultimii ani au examinat impactul acestor activităţi asupra copiilor. Beneficiile sunt multiple: de la reducerea anxietăţii şi a depresiei la dezvoltarea competenţelor de viaţă – rezolvarea de probleme, comunicare, creativitate, încurajarea colaborării dintre copii, creşterea stimei de sine şi dezvoltarea abilităţilor socio-emoţionale.

Copiii când se joacă şi învaţă într-un mediu în care primesc afecţiune, capătă curaj să descopere lumea şi sunt mai fericiţi. Se transformă în mici exploratori care vor învăţa de drag, nu din obligaţie”, a mai declarat a declarat Ioana Axinte, CEO ONE Learning, cu o experienţă internaţională de opt ani în dezvoltarea programelor de antreprenoriat şi mentorat pentru tineri”, arată cei de la ONE Learning.

Activităţile au la bază studii şi cercetări internaţionale care subliniază, pe de o parte, nevoia copiilor de-a se juca şi de a petrece mai mult timp liber cu părinţii şi, pe de alta, dificultăţile cu care se confruntă părinţii în privinţa gestionării timpului, cât şi în a găsi idei de activităţi pe care să le poată practica împreună cu cei mici. Asta pentru că 69% din părinţi nu petrec destul timp alături de copii lor, 85% dintre părinţi susţin că nu ştiu ce activităţi să facă cu copii lor, 92% dintre copii vor ca părinţii lor să se joace mai mult cu ei, respectiv 75% dintre copii nu se joacă destul off-line.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu