Cimitirul Vesel de la Sapanta, unul dintre cele mai cautate obiective turistice din judet

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Cimitirul_Vesel_de_la_Sapanta6Cimitirul Vesel de la Sapanta este printre cele mai mari atractii din judetul Maramures, indiferent de anotimp, atat pentru turistii romani cat si pentru cei straini, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, presedintele Asociatiei Nationale de Turism Rural Ecologic si Cultural (ANTREC) – filiala Maramures, Livia Sima.

“Cimitirul Vesel din Sapanta, localitate situata in vecinatatea granitei romano-ucrainene, aproape de raul Tisa, e unul dintre cele mai vizitate obiective din judetul Maramures, indiferent de anotimp. Atat turistii romani, dar si cei straini incearca sa poposeasca pret de cateva ore in localitate pentru a admira si a se amuza de epitafurile in versuri de pe crucile cimitirului.

Cred, fara sa gresesc, Cimitirul Vesel e deja un brand al Maramuresului, dar si al Romaniei, parte a patrimoniului universal care deja s-a inscris in majoritatea ofertelor turistice atat interne cat si externe. Anual, remarcam un interes sporit din partea turistilor de a vizita cimitirul, dar si o crestere a numarului de localnici in a practica un turism civilizat asa cum sta bine unui sat maramuresan”, a spus Livia Sima.

Potrivit acesteia, localnicii din Sapanta, gratie numarului crescut de turisti, au repornit micile ateliere mestesugaresti, iar la portile unor gospodarii sunt expuse pentru a fi cumparate cergi din lana, tesaturi diverse, dar si o serie de obiecte de uz casnic, indeosebi folosite in bucatarie.

Integral pe AGERPRES

Foto: wikipedia.org

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

  1. REC

    “Cimitirul Vesel” din Săpânţa reprezintă ultima relicvă care aminteşte de singurul popor al antichităţii care râdea în faţa morţii: poporul dac.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2