Cimpeanu: O noua lege a educatiei ar putea fi finalizata pana la sfarsitul anului

Reclame home 1
Reclame home 1

profesor catedra tabla sala de clasa scoalaMinistrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a anuntat joi, intr-o conferinta de presa, ca in urma unei intalniri pe care a avut-o cu reprezentantii sindicatelor din invatamant s-a stabilit necesitatea realizarii unei noi legi a educatiei pana la sfarsitul anului, transmite Agerpres.

“Am vazut cu totii ce a generat promovarea unei legi a educatiei prin asumarea raspunderii. Acest lucru nu trebuie sa se mai intample. S-a stabilit, in urma cu cateva zile, la o intalnire comuna cu reprezentantii sindicatelor din invatamantul superior si din preuniversitar, necesitatea unei noi legi a educatiei. (…) Deja am stabilit, a fost rezultatul unei largi consultari, necesitatea unei noi legi a educatiei. Termenul pe care l-am propus pentru finalizarea acestei noi legi a educatiei este finalul anului acesta”, a precizat ministrul, adaugand ca nu crede ca “mai are sens” sa mai fie aduse modificari la actuala lege.

Ministrul Cimpeanu a sustinut ca este nevoie de o noua lege a educatiei mai ales pentru a asigura “o coerenta” cu alte reglementari legale in vigoare, dar si cu cerintele sistemului, care trebuie sa fie legate “strans” de cerintele mediului socio-economic.

“Noua lege va fi rezultatul unei consultari largi, in cadrul careia va trebui sa se pronunte si studentii, si profesorii, si angajatorii, si sindicatele din invatamant, toti acesti actori”, a subliniat demnitarul.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2