Cinci ani de activitate a Soarelui in trei minute (VIDEO)

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

canicula-soareAgentia spatiala americana (NASA) a publicat saptamana aceasta un incredibil videoclip timelapse (tehnica de compresie a timpului), ce prezinta unele dintre cele mai remarcabile momente din activitatea Soarelui din ultimii cinci ani, scrie Agerpres.

Filmul de trei minute, difuzat de NASA miercuri cu ocazia aniversarii a cinci ani de activitate a observatorului spatial Solar Dynamics Observatory (SDO), arata modul in care s-a schimbat suprafata Soarelui din iunie 2010 pana in februarie 2015. Se poate vedea cum Soarele isi modifica culoarea, fapt explicat de NASA, prin lungimile de unda diferite luminii ultraviolete extreme, luminii ultraviolete si luminii vizibile. Videoclipul surprinde, de asemenea, unele dintre cele mai mari pete solare care au fost observate pe suprafata planetei in ultimii 20 de ani.

SDO a captat cate o imagine a Soarelui din opt in opt ore timp de cinci ani, iar apoi s-a realizat comprimarea pentru a se obtine filmul de trei minute. Rezultatul este ‘o imagine clara fara precedent’ a schimbarilor suprafetei Soarelui de-a lungul respectivei perioade, dupa cum a precizat echipa care conduce misiunea SDO.

Solar Dynamics Observatory a fost lansat in februarie 2010 cu scopul de a-i ajuta pe oamenii de stiinta sa inteleaga transformarile Soarelui de-a lungul timpului. Pe baza datelor SDO au fost publicate peste 2.000 de lucrari stiintifice.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *