Cinci civili au fost ucisi in cursul noptii la Donetk

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

armata ucrainaCinci civili au fost ucisi si alti 29 au fost raniti in noaptea de marti spre miercuri, in cursul unor bombardamente in orasul Donetk, in estul Ucrainei, au anuntat miercuri autoritatilor locale, relateaza AFP citata de Agerpres.

‘Bombardamentele au continuat in cursul noptii. Cinci civili au fost ucisi si 29 raniti. La 09.30 (06.30 GMT), actiunile militare continuau si au fost auzite tiruri de artilerie peste tot’, a anuntat administratia bastionului separatist prorus, potrivit unui comunicat.

Acest anunt survine in contextul in care tensiunile militare si diplomatice au reaparut in ultimele zile.

Confruntarile s-au intensificat in ultimele 12 zile si armata ucraineana a anuntat marti seara ca trupele sale au fost atacate direct de trupe rusesti, in apropiere de Lugansk, o alta regiune separatista prorusa vecina cu Donetk.

Aceste acuzatii sunt o premiera de la semnarea acordurilor de la Minsk, in septembrie. Ministrii de externe ucrainean, rus, german si francez urmeaza sa se reuneasca miercuri seara la Berlin pentru ‘a impiedica o noua agravare a confruntarii militare si o noua escaladare politica intre Kiev si Moscova’, potrivit ministrului german de externe, Frank-Walter Steinmeier.

In contextul ‘agravarii situatiei’, presedintele ucrainean Petro Porosenko va reveni miercuri in tara, dupa o interventie la Forumul Economic Mondial de la Davos (Elvetia).

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole