Cinci lucruri care schimbă lumea – 11 decembrie 2020

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

1️⃣ Marea Britanie a început campania de vaccinare anti-Covid
Marea Britanie a demarat marți, ca primă țară din Europa, o amplă campanie de vaccinare împotriva coronavirusului. Potrivit guvernului de la Londra, vor fi folosite pentru început 800.000 de doze din vaccinul produs de BioNTech și Pfizer. Vaccinate vor fi mai întâi persoanele trecute de 80 de ani și personalul medical. Prima persoană vaccinată a fost o bunică de 90 de ani, Margaret Keenan, într-un spital din Coventry.
Keenan a devenit astfel prima persoană care a primit vaccinul, în afara participanţilor la studiul clinic.
“Mă simt incredibil de privilegiată să fiu prima persoană vaccinată împotriva Covid-19”, a spus femeia. Și regina Elisabeta a II-a (94 de ani) și soțul ei prințul Philipp (99 de ani) ar dori să se vaccineze cât mai repede, potrivit presei britanice

2️⃣ România va găzdui, în premieră, o agenție europeană.
Bucureștiul va deveni gazda viitorului Centru european de competenţe în domeniul securităţii cibernetice, România urmând să găzduiască în premieră, pe teritoriul său, o agenție europeană. Un anunț în acest sens a fost făcut pe Twitter de Reprezentanța Permanentă a României pe lângă Uniunea Europeană.
“Bucureștiul va fi gazda viitorului centru cibernetic al UE pentru tehnologie înaltă și inovație, cu un ecosistem digital înfloritor, dinamic și tânăr. capitala României va prelua această sarcină într-un mod responsabil și dedicat, în beneficiul întregii Uniuni Europene“, se arată în postarea menționată.

3️⃣ Acord post-Brexit: Ursula von der Leyen și Boris Johnson prelungesc negocierile
Uniunea Europeană și Regatul Unit au convenit să prelungească cu 72 de ore termenul negocierilor asupra unui acord privind relațiile post-Brexit.
În cadrul unei cine de lucru care a durat trei ore, desfășurate în clădirea Comisiei Europene, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și prim-ministrul britanic, Boris Johnson, au explorat ”diferențele semnificative” între Londra și Bruxelles, ajungând la concluzia că trativele trebuie să continue, dar este necesar ca, până la finalul acestei săptămâni, acestea să se soldeze cu un rezultat.

4️⃣ Japonia vrea să se doteze cu rachete capabile să atingă teritoriul Coreei de Nord
Japonia intenţionează să dezvolte sisteme de rachete capabile să atingă teritoriul Coreei de Nord, în cadrul unui plan de suplimentare a capabilităţilor militare care ar oferi Guvernului de la Tokyo posibilitatea de lansare a unui atac preventiv, conform publicaţiei The Wall Street Journal

5️⃣ ONU avertizează că temperatura globală va crește cu peste 3 grade Celsius până la sfârșitul secolului
Pământul continuă să se încălzească, iar temperatura globală va crește cu mai mult de 3 grade Celsius la sfârșitul acestui secol, în ciuda micșorării emisiilor de gaze cu efect de seră ca urmare a pandemiei de COVID-19 sau a ultimelor angajamente ori măsuri adoptate la nivel internațional, se arată în cel mai recent raport ONU despre schimbările climatice, informează France 24.
În raportul anual redactat de Programul Națiunilor Unite pentru Mediu (UNEP) se arată că scăderea cu 7% a emisiilor de carbon în anul 2020, determinată de pandemia de coronavirus, va avea un „impact neglijabil” asupra fenomenului încălzirii globale, dacă nu e însoțită de o înlocuire rapidă și pe scară largă a combustibililor fosili. Practic, această micșorare a emisiilor înseamnă o reducere cu doar 0,01 grade a ritmului încălzirii globale până în 2050, spun experții.

📸 IMAGINEA CARE SCHIMBĂ LUMEA:
Margaret Keenan, o bunică de 90 de ani, este prima femeie din lume care a primit vaccinul Pfizer anti-Covid19 într-un spital din Irlanda de Nord.
Sursa foto: Gettyimages

Nicu Ștefănuță, europarlamentar Renew Europe

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *