Cinci lucruri care schimbă lumea – 18.12.2020

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

1️⃣ Pe 27 decembrie va începe vaccinarea împotriva Covid-19 în UE.
Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a făcut joi un anunț pe contul de Twitter care confirmă data de 27 decembrie pentru începerea vaccinării împotriva Covid-19 în Uniune: „Este momentul Europei. Pe 27, 28 și 29 decembrie vaccinarea va începe în toată Uniunea Europeană. Ne protejăm cetățenii împreună. Suntem mai puternici împreună”, a scris Ursula von der Leyen pe Twitter.
România este pregătită pentru a începe vaccinarea pe 27 decembrie. Acest lucru a fost anunțat de președintele Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea anti-Covid-19, col. dr. Valeriu Gheorghiță.

2️⃣ Emmanuel Macron a fost confirmat pozitiv cu Covid-19.
Președintele Franței, Emmanuel Macron, a fost testat pozitiv la Covid-19 după ce a început să dezvolte simptome. Președintele francez a intrat în izolare în urma diagnosticului. Macron va continua să conducă țara și va lucra din izolare. Liderii țărilor europene și ai celor din NATO, printre care și România, i-au transmis mesaje de solidaritate.

3️⃣ Opoziția democratică din Belarus, laureata Premiului Saharov decernat de Parlamentul European.
Președintele Parlamentului European, David Sassoli, a decernat, miercuri, opoziției democratice din Belarus, Premiul Saharov 2020 pentru libertatea de gândire. Distincția vine în semn de recunoaștere a curajului, rezilienței și hotărârii acesteia de a lupta împotriva regimului autoritar și opresiv al lui Aleksandr Lukașenko.
UE consideră rămânerea la putere a lui Lukașenko drept ilegitimă. Prezente la Bruxelles, cu această ocazie, lidera opoziției, Sviatlana Tihanovskaya, și activistele Veranika Tsapkala, Svetlana Alexievici și Maria Kalesnikova au primit Premiul Saharov în numele opoziției democratice din Belarus.

4️⃣ Super robotul inteligent cu care s-au lăudat rușii era de fapt un om într-un costum.
Televiziunea rusă a prezentat, în cadrul unui forum de tehnologie, un super-robot care s-a dovedit a fi un bărbat într-un costum, notează The Guardian.
Săptămâna trecută, s-a deschis Forumul „ProeKTOriA” în oraşul Iaroslav. În cadrul evenimentului a fost prezentat și robotul umanoid „Boris”, despre care televiziunea rusă a susținut că este ”cel mai avansat din domeniu”. Pe scenă, robotul a spus că știe matematică, dar ar vrea să învețe să compună muzică și să picteze și chiar a dansat.
Mai mulți bloggeri au intrat la bănuieli, dar toate încercările lor de a găsi informații despre Boris au eșuat. O fotografie publicată de o agenţie de ştiri deţinută de un opozant al lui Vladimir Putin, Mihail Hodorkovski, a arătat altceva. Boris e de fapt Alioşa – un actor îmbrăcat într-un costum făcut de compania Show Robots.
Organizatorii au declarat că nici nu au încercat să-l prezinte pe Boris drept un robot real, ci era mai degrabă o mascotă a evenimentului.

5️⃣ Braconier din SUA, condamnat să se uite timp de un an la filmul “Bambi”.
Un braconier din SUA a fost condamnat să se uite de cel puțin 12 ori la filmul Disney “Bambi”. El a fost judecat pentru uciderea ilegală a sute de căprioare.
Braconierul David Berry Jr. din Missouri trebuie să vizioneze lunar filmul de animație în timpul pedepsei sale de un an de închisoare.
El a fost arestat împreună cu doi membri ai familiei pentru uciderea căprioarelor, decapitarea lor și lăsarea cadavrelor să putrezească. Se pare că este unul dintre cele mai mari cazuri de braconaj din istoria Missouri, scrie BBC.

În urmă cu 31 de ani, românii și-au pus viața în pericol pentru cel mai de preț ideal: Libertatea

Sursa foto: Wikipedia

Nicu Ștefănuță, europarlamentar Renew Europe

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *