septembrie 17, 2021

Cinci lucruri care schimbă lumea – 20 noiembrie 2020

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

1️⃣ Moderna anunță cu succes că propriul vaccin anti-covid19 are o eficiență de 95%.
Compania americană Moderna a anunţat în această săptămână o eficienţă de 94,5% a vaccinului pe care îl dezvoltă pentru prevenirea COVID19, în baza rezultatelor obţinute în urma testării. Este a doua companie americană care anunţă rezultate peste aşteptări în această privinţă, potrivit Reuters. Anunțul vine după ce Pfizer & BioNTech au anunțat cu o săptămână înainte rezultate similare.
Ambele vaccinuri se bazează pe o tehnologie revoluționară, ARN Messenger, ce presupune injectarea de mici fragmente de instrucţiuni genetice, o moleculă care le „spune” celulelor corpului uman ceea ce trebuie să sintetizeze pentru a se proteja.

2️⃣ Trump face mutări importante la final de mandat.
După ce săptămâna trecută l-a demis pe secretarul Apărării, Mark Esper, în această săptămână, Donald Trump l-a demis și pe șeful securității cibernetice, Christopher Krebs, care l-a contrazis în privința acuzațiilor de fraudă electorală.
Săptămâna trecută, Krebs, alături de alte înalte oficialități din domeniul securității cibernetice, semnase o declarație de presă în care se afirma că alegerile prezidențiale din acest an au fost „cele mai sigure din istoria Americii”, contrazicând afirmațiile președintelui că alegerile au fost subminate de fraude la scară mare.

3️⃣ Armenii și-au dat foc caselor părăsind zone din Nagorno Karabakh.
Au făcut înconjurul planetei imaginile cu etnicii armeni care își incendiază gospodăriile înainte de a părăsi localități din regiunea Nagorno Karabakh. Aceasta urmează să fie controlată de Guvernul Azer, în urma acordului dintre Erevan și Baku arbitrat de Moscova.
Oamenii spun că nu vor să lase în urmă nimic azerilor înainte de a părăsi locurile în care au muncit și au trăit.

4️⃣ Marea Neagră, inclusă în noua strategie UE pentru instalarea de turbine eoliene în largul coastelor.
Comisia Europeană a lansat joi o nouă strategie e UE privind energia din surse regenerabile offshore. Aceasta prevede sprijin pentru creșterea de cinci ori a capacității eoliene offshore a Europei până în 2030. Marea Neagră se numără printre mările la care noua strategie UE face referire. Documentul oficial al Comisiei Europene arată că Marea Neagră are un bun potențial natural pentru turbinele eoliene (atât cele fixate, cât și plutitoare) și pentru a capta energia valurilor.
Pentru atingerea obiectivelor propuse de neutralitate climatică până în 2050, Comisia Europeană își propune ca statele membre UE să crească producția de energie eoliană offshore de 25 de ori, adică de la nivelul actual de 12 GW la un nivel de cel puțin 60 GW până în 2030 și de 300 GW până în 2050. Pentru asta, Comisia estimează că vor fi necesare investiții de aproape 800 de miliarde de euro de acum până în 2050.

5️⃣ OMS pledează pentru menţinerea deschisă a şcolilor şi crede că izolarea poate fi evitată.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a pledat joi pentru a menţine deschise şcolile în perioada pandemiei de coronavirus şi este de părere că se poate evita carantina dacă sunt sporite măsurile de protecţie.
„Trebuie să asigurăm educaţia pentru copiii noştri”, a declarat directorul pentru Europa al OMS, Hans Kluge, potrivit căruia copiii şi adolescenţi nu sunt vectori principali ai contagierii, iar măsura închiderii şcolilor nu este eficientă.
Kluge a precizat că izolările impuse reprezintă „o pierdere de resurse” care provoacă multe efecte secundare, precum daune aduse sănătăţii mintale sau creşterea episoadelor de violenţă domestică.

🇮🇩 BONUS: Un bărbat din Indonezia s-a îmbogățit după ce i-a căzut un meteorit în casă.
Un indonezian de 33 de ani pe nume Hutagalung s-a îmbogățit după ce un meteorit prețios, în valoare de aproape 2 milioane de dolari, a căzut, prin acoperiș, în veranda casei sale.
Bărbatul este locuitor al inulei Sumatra și se ocupă cu confecționarea de… sicrie. Acesta lucra lângă casă în august, când „comoara” din spațiu i-a distrus acoperișul.
Fiind convins că este un meteorit, bărbatul a făcut demersuri, iar piatra lui a fost analizată de specialiști, care au confirmat că este vorba de un meteorit rar, de aproximativ 4,5 miliarde de ani, evaluat la 850 de dolari pe gram, adică 1.858.556 de dolari în total. El nu a primit toți acești ani, dar a încasat o sumă uriașă, care îi asigură traiul lui și familiei zeci de ani de acum înainte.
Abia asta înseamnă cu adevărat să-ți cadă bani din cer!

📸 IMAGINEA CARE SCHIMBĂ LUMEA:

Activiști de mediu Ocean Rebellion protestează în Londra în fața clădirii “The Baltic Exchange”

Sursa foto : The Guardian

Nicu Ștefănuță europarlamentar Renew Europe

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2