Cinci lucruri care schimbă lumea – 22 ianuarie 2021

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

1.Joe Biden a depus jurământul și este noul președinte al Statelor Unite

🗽 Joe Biden a depus miercuri jurământul de președinte al SUA, alături de vicepreședinta Kamala Harris. În discursul de inaugurare, Biden a promis refacerea alianțelor externe ale SUA: ”Vom reface alianțele noastre și ne vom reconecta cu lumea încă o dată. Nu pentru a rezolva problemele de ieri, ci pentru provocările de azi și de mâine”. Biden a pledat pentru unitate și pentru încetarea războiului dintre democrați și republicani.

În cursul zilei, președintele Donald Trump a părăsit Washingtonul și Casa Albă, plecând spre reședința din Florida. El a susținut un ultim discurs la Baza Andrews, unde a promis că se va întoarce ”într-o formă sau alta” și nu l-a menționat nici măcar o dată pe Joe Biden.

2. Zeci de morți în două atacuri sinucigașe care au avut loc la Bagdad

Cel puțin 28 oameni au murit și câteva zeci au fost răniți în urma unor atacuri sinucigașe care au avut loc joi în Bagdad. Atacatorii purtau veste explozive și s-au aruncat în aer într-o piața aglomerată din centrul orașului.

3. Marea Britanie, copleșită de criza sanitară

🚑 Serviciul Național de Sănătate din Londra se pregătește să transporte pacienții cu Covid-19 și nu numai, folosind două din celebrele autobuze londoneze supraetajate. Acestea au fost transformate în ambulanțe improvizate. Decizia a fost luată pentru a putea face față numărului mare de cazuri apărute odată cu identificarea noii tulpini Covid, scrie The Guardian.

4. SpaceX a lansat peste 1.000 de sateliţi Starlink pentru internet de mare viteză

🚀 SpaceX a lansat miercuri, 20 ianuarie, a 17-a sa misiune Starlink din Florida, cu o rachetă Falcon 9 care a transportat un nou set de 50 de sateliţi către orbită.

Compania înființată de Elon Musk a lansat în total peste 1.000 de sateliți Starlink pentru internet de mare viteză. Ea oferă deja servicii către populație în SUA, Canada și Marea Britanie, solicitând acordul autorităților de reglementare și în alte state.

SpaceX a început programul destinat publicului larg în luna octombrie. Este vorba despre un serviciu de 99 de dolari pe lună, plus un avans de 499 de dolari pentru kitul Starlink, care include un terminal pentru utilizator și un router Wi-Fi pentru conectarea la sateliți.

5. Timișoara și Cluj-Napoca, în top 20 cele mai sănătoase orașe de locuit din lume

🌇 Timișoara și Cluj-Napoca se află în top 20 cele mai sănătoase orașe de locuit din lume, constată un studiu realizat de experții platformei money.co.uk, un site britanic care compară și analizează cele mai sănătoase țări și orașe din lume, în funcție de costurile alimentelor, de infrastructura de transport, de rata obezității, de nivelul poluării, de infracționalitate sau de siguranță.

Potrivit clasamentului realizat de money.co.uk, Timișoara se află pe locul al 15-lea, iar Cluj-Napoca pe poziția a 16-a, devansând orașe precum München (Germania) sau Copenhaga (Danemarca). Orașele aflate pe primele locuri în acest clasament sunt Valencia, Madrid și Lisabona.

📸 IMAGINEA CARE SCHIMBĂ LUMEA: Liderii politici din România au continuat să se vaccineze în această săptămână.

Nicu Ștefănuță, europarlamentar Renew Europe

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *