Cinci lucruri care schimbă lumea – 27 noiembrie 2020

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

1️⃣ Al treilea vaccin în ultimele 2 săptămâni.

AstraZeneca şi Universitatea Oxford anunţă că vaccinul anti-COVID pe care îl dezvoltă a oferit în urma testelor finale o eficienţă de 70%. Însă, vaccinul făcut de Oxford și Astra Zeneca este mult mai ieftină, mai ușor de depozitat și de transportat către toate colțurile lumii față de celelalte două. Există și date care sugerează că perfecționarea dozei ar putea mări protecția la 90%.

UE a semnat în august un contract cu Astra Zeneca pentru o viitoare primă transă de 300 de milioane de doze.

2️⃣ Legenda fotbalului Maradona a murit la 60 de ani, în urma unui stop cardiac

2020 nu s-a terminat fără să consemneze și ultimul meci pe care Diego Armando Maradona l-a disputat: cel cu viața. Legenda fotbalului mondial care a fascinat generații, considerat de multe voci drept cel mai bun fotbalist din istorie, a încetat, miercuri, din viață la vârsta de 60 de ani, împliniți luna trecută.

Diego a fost spitalizat în 3 noiembrie într-o clinică din La Plata, Argentina dar ulterior medicii au transmis că se află în afara oricărui pericol. Maradona suferea de deshidratare, anemie și depresie. El spunea că ”este foarte supărat pentru că nu se mai poate deplasa aşa cum şi-ar dori”, după operaţia de la genunchi, şi se considera un „bătrânel”, conform medicului său.

3️⃣ Donald Trump acceptă inițierea tranziției către administrația Biden

Donald Trump a autorizat, luni, inițierea procesului de tranziţie către o nouă administraţie, condusă de Joe Biden, la mai bine de două săptămâni de când democratul l-a învins în alegerile prezidenţiale din SUA.

Mesajul său de pe Twitter a fost completat de o altă postare în care arată că nu vrea să-și recunoască înfrângerea, susține în continuare că votul a fost fraudat și spune că își va continua lupta în justiție.

4️⃣ Criza apei din Crimeea. Riscul unui dezastru ecologic

Peninsula Crimeea, anexată ilegal de Rusia, se confruntă cu o criză ecologică, în condițiile în care Rusia și Ucraina exprimă oficial puncte de vedere diferite, însă niciuna dintre părți nu neagă existența problemei, ci doar amploarea și consecințele ei, arată o analiză Sinopsis.

În prezent, Crimeea se confruntă și cu perspectiva unei crize umanitare și ecologice: nu mai are apă, pentru populație și pentru agricultură. La orizont nu se văd nici nori aducători de ploaie și nici un compromis avantajos între Rusia și Ucraina pentru a găsi soluții. Peninsula a avut mereu probleme cu rezervele de apă însă schimbările climatice și contextul geo-politic au agravat mult situația.

5️⃣ Eurostat: Turismul, grav afectat de pandemie. Numărul de înnoptări s-a înjumătățit în UE

Datele Eurostat publicate în această săptămână arată că numărul de înnoptări înregistrate în unități turistice din ţările UE s-a înjumătățit în primele opt luni din 2020, față de perioada similară din 2019. Toate aceste schimbări au avut loc pe fondul crizei sanitare provocate de pandemie.

Cel mai sever declin al numărului de înnoptări înregistrate în structurile de primire turistică din UE a fost în aprilie (95%) şi mai (89%), comparativ cu aceleaşi luni din 2019. În sezonul de vară s-a înregistrat doar o redresare parţială, cu scăderi de 71% în iunie, 42% în iulie şi 32% în august.

BONUS:

Ambasada României în Marea Britanie a cerut conducerii companiei Tesco, dar și autorităților locale și centrale să elimine afișele din magazine care conțineau un avertisment în limba română pentru hoții din magazine, potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe.

Afișul pe care este scris în limba română : “Avertisment pentru hoții din magazine. Hoții din magazine prinși vor fi urmăriți penal. Ofițerii de poliție îmbrăcați în civil acțonează în această zonă” a fost dezaprobat și de mai mulți membri ai comunității românești, potrivit Digi 24. MAE a considerat mesajul dintr-un magazin Tesco din Londra drept discriminatoriu.

📸 IMAGINEA CARE SCHIMBĂ LUMEA:

Fanii din Napoli ai lui Maradona au aprins lumânări în stradă lângă un desen mural celebru

FOTO Bleacher Report Football

Nicu Ștefănuță, europarlamentar Renew Europe

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *