Cinci lucruri care schimbă lumea – partea a III-a

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

cinci lucruci care schimbă lumea III

Finalul acestui an va fi de foc iar lumea se schimbă atât de repede încât nimănui nu-i mai este ușor să țină pasul. Săptămâna aceasta pare să confirme trendul. Iată cele 5 lucruri care schimbă lumea din jurul nostru identificate în aceste zile:

1️⃣ SUA anunță proiecte uriașe: Cale ferată și autostradă Constanța – Gdansk, Reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă
⚡️ SUA vor să lege Portul Constanța de Marea Baltică printr-un proiect de infrastructură uriaș după cum a anunțat Ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman. SUA și România au semnat un acord istoric pentru finanțarea cu 8 miliarde de dolari a construirii reactoarelor 3 și 4 ale centralei nucleare de la Cernavodă.

2️⃣ Franța revine de astăzi la Starea de Urgență
Guvernul francez a reinstaurat, miercuri, prin decret, starea de urgenţă sanitară, din cauza extinderii epidemiei de COVID -19. Decretul intră în vigoare începând de vineri 17 octombrie, la miezul nopţii, pe întreg teritoriul ţării. Restricţiile vor dura patru săptămâni şi vor presupune interzicerea circulaţiei pe timp de noapte între orele 21:00 şi 06:00.

3️⃣ Sondaj: 58% dintre scoțieni vor independență
Sprijinul în favoarea independenţei Scoţiei de Marea Britanie a ajuns la nivelul record de 58%, conform unui sondaj Ipsos MORI dat publicităţii miercuri.
Premierul scoțian Nicola Sturgeon a cerut, la finalul anului trecut, guvernului britanic ”să negocieze şi să accepte” organizarea unui nou referendum de independenţă, dând asigurări că Scoţia nu va da curs Brexitului, care s-a produs la 31 ianuarie 2020 și a cărui perioadă de tranziție se va încheia la 31 decembrie, cu negocieri complicate și intrate în prelungiri cu privire la o viitoare relație UE – Marea Britanie.

4️⃣ Johnson & Johnson sistează testele vaccinului
Grupul farmaceutic american Johnson & Johnson a anunţat luni suspendarea testelor clinice ale unui vaccin anti-COVID-19 aflat în ultima fază de testare deoarece unul din participanţii la teste s-a îmbolnăvit. În luna septembrie, Johnson & Johnson a informat că înrola 60.000 de persoane de pe trei continente pentru a participa la faza a treia a studiului.

5️⃣ Poliţia din Belarus autorizează folosirea armelor letale
Autorităţile din Belarus au ameninţat că vor începe să tragă asupra demonstranţilor, escaladând semnificativ miza blocajului din ultimele două luni dintre preşedintele disctator Alexandr Lukaşenko şi poporul său, a relateat publicaţia Independent.

❗️ BONUS: Comisia Europeană a prezentat miercuri strategia UE de reducere a emisiilor de metan, prin care urmărește îmbunătățirea măsurării și raportării.

Metanul este al doilea cel mai puternic gaz cu efect de seră care contribuie la schimbările climatice, după dioxidul de carbon. Acesta este, de asemenea, un puternic poluant atmosferic local, care provoacă probleme grave de sănătate.

🏭 Combaterea emisiilor de metan este esențială în ceea ce privește atingerea obiectivelor în materie de climă pentru 2030 și a obiectivului în materie de neutralitate climatică pentru 2050, precum și în ceea ce privește contribuția la îndeplinirea nivelului de ambiție ”zero poluare” al Comisiei.

Pentru a reduce emisiile de metan în sectorul energetic, se va propune introducerea obligației de a îmbunătăți depistarea scăpărilor și eliminarea lor în infrastructura de gaze și se va lua în considerare elaborarea unei legislații menite să interzică practicile sistematice de ardere la faclă și de evacuare în atmosferă.

📸 IMAGINEA CARE SCHIMBĂ LUMEA Femei din Statele Unite care au suferit dublă mastectomie au pozat de Ziua Internațională Fără Sutien – No Bra Day (13 oct.) pentru a atrage atenția asupra cancerului de sân.

📢 Octombrie este luna atenției asupra cancerului la nivel internațional – Cancer Awareness Month.

ℹ️ Cercetarea, prevenția, accesul la tratament și integrarea socială sunt câteva dintre punctele de pe agenda comisiei BeCa (Beating Cancer).

Sursa foto: Twitter #NoBraDay

Cabinet europarlamentar RENEW Europe Nicu Ștefănuță

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2