Cinci medalii castigate de tinerii maramureseni din sistemul de protectie speciala la Jocurile Mondiale de Vara Special Olympics, Abu Dhabi 2019

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Patru tineri cu nevoi speciale din centrele sociale aflate in subordinea DGASPC Maramures au participat, in perioada 7 – 21 martie, la Jocurile Mondiale de Vara – Special Olympics – din Abu Dhabi, cel mai important eveniment sportiv mondial dedicat persoanelor cu dizabilitati intelectuale, cu sprijinul Special Olympics Romania si Hope and Homes for Children, anunta DGASPC pe site-ul oficial.

Sportivii maramureseni au obtinut rezultate fantastice: au luptat cu peste 7.500 de sportivi din 190 de tari si s-au intors in Maramures cu doua medalii de aur, doua medalii de argint si o medalie de bronz:

Daniel Tanase – medalie de aur la mini sulita, medalie de argint la 100 metri

Suzana Varga – medalie de aur la proba de mini sulita, locul 6 la 100 metri alergare

Alina Estera Moldoveanu – medalie de argint la 100 metri, medalie de bronz la mini sulita

Ioan Negrea – locul 8 la proba de 100 metri

Cele doua saptamani petrecute in Emiratele Arabe Unite au constituit un bun prilej pentru tinerii maramureseni de a vedea si de a experimenta lucruri noi. “Performantele tinerilor nostri ne dovedesc inca o data ca abilitatea este ceea ce conteaza, nu dizabilitatea. Este important sa retinem ca, indiferent de situatie, toti suntem egali si de noi depinde cum exploatam sansele oferite de viata pentru a performa. Este inca o dovada ca in sistemul de protectie speciala avem copii si tineri talentati, carora viata nu le-a oferit intotdeauna ceea ce cu siguranta ar fi meritat, dar care au demonstrat inca o data ca se poate! Multumim reprezentantilor Fundatiei HHC Romania pentru ca au fost alaturi de tinerii nostri“, a declarat Alina Coste Madaras, directorul general al DGASPC Maramures.

Jocurile Mondiale de Vara Special Olympics sunt organizate dupa modelul Jocurilor Olimpice – la fiecare patru ani – si reprezinta cel mai mare eveniment sportiv si umanitar din lume in 2019.

Special Olympics este o miscare globala care valorifica potentialul uman prin puterea transformatoare a sportului. Special Olympics ajuta persoanele cu dizabilitati intelectuale sa fie acceptate si implicate ca membri activi ai comunitatilor din care fac parte, pentru a crea o societate respectata si incluziva pentru noi toti. Folosind sportul drept catalizator, impreuna cu programele colaterale de sanatate si educatie, Special Olympics lupta impotriva pasivitatii, nedreptatii si intolerantei. In Romania din 2003, Special Olympics a ajutat, pana in prezent, peste 27.000 de copii, tineri si adulti cu dizabilitati intelectuale sa fie cetateni activi ai comunitatii.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole