Cinci militari romani, raniti in Afganistan dupa un atac cu un dispozitiv exploziv improvizat

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Cinci militari din Batalionul 300 Protectia Fortei “Sfantul Andrei”, care se afla in misiune in Afganistan, au fost raniti vineri in timp ce executau o misiune de patrulare mixta impreuna cu militari americani, in zona de responsabilitate, a anuntat, printr-un comunicat de presa, Ministerul Apararii Nationale (MApN), informeaza AGERPRES.

Potrivit sursei citate, pe timpul executarii misiunii, in jurul orei 12,30, ora Romaniei, masina de lupta de tip MRAP in care se aflau militarii a fost atacata cu un dispozitiv exploziv improvizat.

“Militarilor li s-a acordat primul ajutor si au fost evacuati pe cale aeriana la Spitalul Militar ROL III din Baza Aeriana Kandahar. Cei cinci militari sunt constienti si starea lor de sanatate este stabila”, se precizeaza in comunicatul MApN.

Detalii cu privire la identitatea militarilor implicati in acest incident vor fi facute publice, conform procedurilor-standard aplicabile, numai dupa informarea familiilor acestora.

Conducerea MApN este informata in permanenta despre situatie si urmareste cu atentie evolutia starii de sanatate a militarilor, se arata in comunicat.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2